zaterdag 6 maart 2010

Ome Jan's boekenschuur

Vanochtend kreeg ik ineens de ingeving om op zoek te gaan naar oude woordenboeken. En gelukkig rij ik vaak langs een bordje : -boekenschuur open - in Annen. Stoute schoenen aangetrokken en hup in de auto naar Annen. En wat voor een schuur!!!! Een loods tot de nok toe gevuld met BOEKEN. Er zat een mannetje in een hoekje bij de kachel en jawel dit was ome Jan. Of hij ook oude vergeelde woordenboeken en muziekboeken had? Natuurlijk wel: planken vol....Dus dit zijn mijn aanwinsten:
En wat gaan we daar dan mee doen vraag je je misschien af.... Scheuren, glimmermisten, distressen en natuurlijk bloemen van maken.
Ik kwam op you tube een leuk filmpje tegen over "fluffy paper flowers" en ziehier het resultaat:

En helemaal niet ingewikkeld. Je knipt ongeveer vijf gelijke rondjes uit papier en/of tule of vellum of verzin iets anders. Daarna geef je die een kleurtje (hier met glimmermist). Vervolgens maak je er kleine propjes van die je daarna weer voorzichtig uit elkaar peutert.

Dan leg je alles netjes op elkaar en vouwt het hele zaakje twee keer dubbel. Je knipt een klein stukje van het puntje af en maakt het weer open. Aan de achterkant plak je met een dikke dot lijm een klein stukje papier. Met je vingers schuif je dan  alle laagjes naar het centrum. Met een paar mooie plooien erin. Vandaar die dikke dot lijm, omdat alle papiertjes in het midden met lijm in aanraking moeten komen.

Goed laten drogen en alle papiertjes een beetje opfluffen en eventueel wat extra de randjes inkten.
Afmaken met meer blommetjes, brads, etc.

En dan nog gauw even wat T!m uit de hoed toveren....

En dan nu bedtijd, gaap wat een lang bericht is dit geworden.

3 opmerkingen:

 1. het is weer gewldig. Zo gaaf zeker die tags.

  Ik blijf het proberen om dei bloemetjes te maken. Ik vind dat ik ze niet mooi rond krijgt maar gewoon nog evne proberen.

  en op je vraag welke lijm ik gebuik. Ik gebruik tacky glue. bijna om alles te lijmen. het ruikt niet en ook voor knoopje en andere dingen is het heel goed. En voor dingen zoals boekjes gebruik ik tacky tape. Het is wel wat duurder maar het maakt een hele stevige verbinding.

  een fijn weekeind.

  gr sanne

  ps je kaart is bijna klaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw...mooie bloemen!! Haha..érg he? Er zijn mensen die ons voor gek verklaren dat we alles stuk scheuren en verknippen en zo...Maar ik ben ook gek op die verweerde boeken..

  groetjes,Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig idee... zal ik zeker ook eens proberen! Je hebt er iets prachtig van gemaakt, super!
  Groetjes, Nora

  BeantwoordenVerwijderen