dinsdag 30 maart 2010

En de winnaar is....!

Tromgeroffel..........
Op de derde plaats is geëindigd: Inge met 4 punten
Op de tweede plaats is geëindigd: Jolande met 5 punten
Op de eerste plaats is geëindigd met 7 punten.........

Yvonne

Alledrie gefeliciteerd! Als je je prijs in ontvangst wil nemen,  mail me dan je adres en ik zal de blommetjes zo spoedig mogelijk opsturen (Na het weekeinde). Als je je favo kleur(en) er bij zet komt het helemaal goed. Verder wil ik iedereen bedanken voor de leuke kaartjes en verjaardagswensen.

maandag 29 maart 2010

Overleefd!

Ik heb een heerlijke verjaardag gehad en een héél druk weekend. Ik heb zelfs les in haken gehad van een twaalf jarige. 't moet wel haast een wonderkind zijn dat ze zo goed kan haken . Ze maakt de leukste sleutelhangers zonder de hulp van haar moeder, die héél véél kan, maar niet haken. De figuurtjes die ze maakt heten: Amigurumi en komen uit Japan. Voor mijn verjaardag heeft ze dit allerschattigste egeltje gemaakt, dat me veel aan Penny Black egeltjes doet denken.

So cute!

Vervolgens heeft ze me geholpen om de vlindertjes te vereenvoudigen die ik op Jolandes blog mocht bekijken.(http://cardsbyjol.blogspot.com/2010_01_01_archive.html). Deze zijn heel erg leuk, maar een beetje dik omdat ze van een dubbelgevouwen bloemetje zijn gemaakt. Met z'n tweetjes hebben we er even aan zitten sleutelen en hebben een makkelijke variant bedacht.
Tutorial volgt later bij voldoende belangstelling. Dank je wel hoor Céline voor je lieve egeltje en je haakhulp!
En we hebben ook nog een miniworkshopje poetsen gedaan. Haar zusje Meike is ook héél creabea.
ze doet ook heel fanatiek aan "mailart", dwz. enveloppen versieren. Ook nog een labeltje van Céline:
Nu zijn we aangekomen bij het serieuze gedeelte(ha,ha). Mijn blogcandy......Wie o wie? Helaas ben ik er nog niet helemaal uit en hebben mijn kinderen beloofd te helpen. Die liggen jammergenoeg ondertussen al in bed. Dus de uitslag laat nog even op zich wachten. Het goede nieuws is echter dat we ook voor de tweede en derde plaats een klein presentje gemaakt hebben. Dus blijf kijken misschien heb ik je adres nog nodig om iets op te kunnen sturen.
Vandaag waren Greet en Berlinda hier en hebben we lekker ideen zitten uitwerken voor de workshops. Alleen Greet heeft daadwerkelijk nog iets afgerond, het andere moest nog even drogen en BARSTEN. (crackle paint etc.)
Haar kleindochters zijn dol op feeen en ik ook trouwens.
Zo, even bijgepraat: op naar de volgende verjaardag!

zondag 28 maart 2010

Méér bloemen/ verjaardagscandy

Voor nieuwere berichten: scrol naar beneden.

Verjaardagscandy gesloten.

Tja, en toen bedacht ik dat het wel leuk was om zelf ook iets weg te geven.
De laatste paar dagen staan hier in het teken van bloemetjes. Geponste bloemetjes, gestempelde bloemetjes, gehaakte bloemetjes, vintage bloemetjes, tule bloemetjes. Kortom: BLOEMETJES!!! Dus wil je een kans maken op een verrassingspakketje bloemetjes, doe dan het volgende:
Maak een leuke verjaardagskaart voor mij (28-03-1964)
Tip: kijk op mijn blog wat ik zoal leuk vind.
Link je kaart met Mister Linkie.
Je hoeft geen volger te worden maar wel graag de verjaardagscandy op je eigen blog linken.
En vermeld nog even je favouriete kleuren.....

Ik ben benieuwd of jullie zoiets leuk vinden. Ik zal een tipje van de sluier oplichten......


Dit zijn ook meteen de kaartjes die we 13 maart in Annen gaan demonstreren.



zaterdag 27 maart 2010

Korte blogstilte

Vanwege mijn eigen verjaardag en die van mijn dochter is het even stil aan deze kant van de lijn. Ik heb wel wat gemaakt, maar dat kan ik 1 april pas laten zien. Het is namelijk voor de scrapcardschallenge! Verder heb ik alleen maar mijn huis gepoetst. Er komt een lading logees aan en die willen niet in een stofnest slapen. En ik heb nog een lenteversierinkje gemaakt.
Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar zoals met zoveel dingen het geval is, als je er mee bent begonnen valt het wel mee. 1,5 uur werk en dan is het klaar. Vorig jaar heb ik met mijn buurvrouwen een workshop gevolgd en toen hebben we voor dit stuk Berenklouwstengels gebruikt. Maar de Berenklouw wordt momenteel uitgeroeid. Gelukkig had ik nog grote zonnebloemstengels in de tuin staan en jawel, daar wil het ook mee....
Furthermore I want to say WELCOME to all my foreign followers. I hope Google translate will do the trick for you. If not you can always send me an e-mail if you have any questions. In the near future I might translate all my messages myself. But for now that takes up too much of my time. Thanks for joining!

dinsdag 23 maart 2010

Tags/ labels

Labels zijn een van mijn favoriete vormen om workshops mee te geven. Het wordt al gauw een kunstwerkje, zonder dat je hoeft te snijden of te vouwen. Daarom ga ik er 7 april ook een workshop mee geven. Tja, wel in Groningen natuurlijk! Maar ben je die dag in de gelegenheid geef je dan op bij de Pipoos aldaar. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. (bij voldoende belangstelling ook op 2 april). We gaan allerlei Tim Holz-technieken gebruiken. O.a. distressinkt, cracklepaint, glossyaccents, blendingtool, claerstamps etc. Dit voorbeeld droeg ik afgelopen zaterdag op mijn schortje en nu heb ik hem even verstevigd door hem te matten op zwart cardstock. Al die engelse woorden, je kunt wel zien waar dat scrappen vandaan komt.
Greet was ook hier vanmiddag en ook een kaartje van haar erbij:

Wat een schattig plaatje en met een zelfgemaakte achtergrond met glimmermist en distressinkt. En natuurlijk een kantje van de markt.

maandag 22 maart 2010

Tutorial bloemen

Oké, Tutorial met héél véél foto's. Als jullie nog nooit gehaakt hebben dan is het wellicht een aanrader om eerst te leren haken van iemand uit je directe omgeving. Ik probeer in ieder geval om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen.
Gebruik voor de gehaakte bloemetjes dun haak/glanskatoen of kan ook met borduurzijde(beetje duur) en een haaknaald niet groter dan 2.

Start met een lusje en haak dan vijf lossen.


Steek in de eerste losse en maak vast.

Haak weer vijf lossen en maak dan vast in het rondje. gebruik daarvoor een half stokje.

Dat is dus: omslaan, doorhalen en dan in één keer alle drie de lusjes doorhalen.

Haak drie lossen en maak dat weer op dezelfde manier in het rondje vast.


Herhaal dit totdat je zes "spaken" in je wiel hebt en maak vast in de tweede losse van het eerste boogje.

Sorry dames het was nog niet klaar!!!!!!!!!!!!!!!!! Mijn beste echtgenoot heeft zich ermee bemoeid en dit bericht geplaatst terwijl ik er nog mee bezig was. Maar ik moet ook wel eens zoiets banaals doen als koken, dus was ik er even bij weggelopen. Hier dus het vervolg:

Je hebt nu zes spaken en dus zes gaatjes gemaakt. Vervolgens ga je in elk gaatje het volgende doen: 1 vaste-3 stokjes-1 vaste.

Een heel stokje is dus: omslaan, doorhalen en dan door twee steken doorhalen en nog een keer door twee steken doorhalen

Vergeet die laatste vaste niet en begin in het volgende gaatje ook weer met een vaste. Dit dus 5 keer herhalen.

(sorry weer een gedraaide foto- ze leiden een eigen leven) Afhechten als volgt: Steek in het eerstvolgende steekje van het eerste bloemblaadje en haal de draad erdoor en ook door je lusje. Knip de draad af en trek hem helemaal door het lusje.


Draai je bloemetje om en werk het draadje dat uit het midden komt langs een spaak omhoog. Leg dan een knoopje in de twee draadjes. Trek het niet te strak aan en als je tevreden bent over de vorm maak je nog een tweede knoopje. Knip de draadjes kort af zodat je ze niet kan zien aan de voorkant.



Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het echt niet. En een ieder die ooit wel eens gehaakt heeft krijgt het zo weer in de vingers. Om het ingewikkeld te maken...... nog even het volgende: je kunt natuurlijk ook iets grotere bloemetjes haken (of kleinere). Het principe blijft gelijk alleen begin je met meer lossen in het begin, zodat je meer spaken kunt maken.  Mijn moeder was handwerkonderwijzeres en zij zei altijd: als je een fout maakt haal je het weer uit en begin je opnieuw.(ha, ha). Ik hoop dat het zo duidelijk is en hoop snel wat van jullie eigen bloemetjes te mogen bewonderen. Denk je dat anderen hier ook iets aan hebben, link dan gerust dit bericht in je blog. Groetjes, Anette.


zondag 21 maart 2010

Bijna vergeten

Dit kaartje was vrijdag al af. Het is er een voor de markt. Met een lastig kantje. Greet en ik hebben zitten puzzelen hoe het er op paste, want het is een beetje groot. Maar zo is het wel aardig gelukt. En de kleur was ook een beetje moeilijk, totdat ik dit lieve plaatje vond in een miniboekje dat ik al een poosje had. En met zelfgehaakte bloemetjes.....Is er ook iemand geinteresseerd in een tutorial over bloemetjes haken? Laat het me weten dan zet ik hem op het blog.

Sven the Man!!!!!

Thialf was vandaag een oranje gekkenhuis. Wat leuk om een keer mee te maken. Normaal zitten we altijd met een bakkie thee voor de buis, maar nu zaten we er midden in. Sven gefeliciteerd en Ireen nog mooi derde. Ook gefeliciteerd!

zaterdag 20 maart 2010

Vlinders

Donderdag zag ik de eerste vlinders vliegen. Ik had mijzelf beloofd om dan de bloglayout weer aan te passen. Deze leuke vlindertjes stonden al in de wacht. Vandaag een hele leuke dag gehad met demos in Groningen. Helaas vergeten om foto's te maken van alle leuke tags die er gemaakt zijn door alle dames en dametjes. Omdat een kaal berichtje zo saai staat heb ik nog wel een leuke foto uut mien toentje voor jullie. En dan wil ik nog even zeggen.......dat ik het zo leuk vind om al jullie super aardige berichtjes te lezen. en ook al van over de grens. Belgie en zelfs from Russia with love. Morgen gaan we Sven aanmoedigen, dus even geen scrapsels (afkicken heet dat geloof ik).

donderdag 18 maart 2010

Opkikkertje

Één van mijn buurvrouwen kan wel een opkikkertje gebruiken. In plaats van een kaart dit keer iets waar je ook vieze handen van krijgt. De driehoek van takjes is het steuntje zodat de halve bol blijft staan. Bol bekleden met mos en kippengaas. Steekschuim erin doen en ook bedekken met mos. Goed vastzetten met binddraad. En dan een "nest" maken van takken uit het bos of je tuin. Enkele bloembolletjes erin prikken met stekertjes. Alles afwerken met mos en een paar eitjes vastlijmen. Als de bolletjes zijn uitgebloeid kun je ze zo weer vervangen door nieuwe.

Verdorie weer twee foto's op z'n kant......
En de vogeltjes tsjilpen door het open raam.