woensdag 28 april 2010

Voor het galabal.

Die bloemetjes zijn ook heel leuk voor in je haar. Mijn grote dochter heeft haar eerste galabal vanavond.
Ze heeft een snoezig jurkje gekocht in zwart en wit en haar eerste pumps. En dan mag je als moeder iets voor in het haar maken. Dat is toch leuk!!
De bloem is gemaakt van 9, 8, 7 en 5cm vierkantjes en er zit nog wat tule bij en van dat witte tissuepapier waar gouddraadjes doorheen lopen. Het geheel is gespoten met zelfgemaakte glimmermist-pearl en vastgeknoopt op een simpel schuifje. Bell of the ball........


maandag 26 april 2010

Groentje.

Eind van de week komt hij er in het geheel op, dus nog even geduld. Ik bedacht dat mijn lieve schoonmoeder natuurlijk ook een kaartje moet krijgen met moederdag. Zij houd erg van groen. En met de mooie papiertjes die ik van Yvonne's Doetiek heb gekregen in ruil voor de roze versie van deze kaart, was dat zo gepiept.
p.s. Hebben jullie gezien dat ik al veertig! volgers heb?! Wie had dat ooit gedacht. Leuk dat jullie mij volgen en als je een vraag, opmerking of tip hebt, laat dan gerust een berichtje achter.

zaterdag 24 april 2010

Etalage.

Binnenkort verschijnt er dus het één en ander van ons in de etalage van de Pipoos in groningen. Vanwege het voetballen hebben ze voor het théma Afrika gekozen. Wij zijn er in iedergeval helemaal door geïnspireerd. de kleuren zijn zo warm en de sjablonen die er bij horen zijn heel leuk om van alles en nog wat mee te maken.
Dus hierbij nog meer Afrika: Een drieluikje met een beetje cuttlebug. De figuurtjes zijn met een sponsje getamponeerd m.b.v. de sjablonen.
En voor de Afrika-week bij mijn buurvrouw hebben we samen dit leuke T-shirt gepoetst met textielverf.
Nu maar hopen dat het er in de was op blijft zitten (zoals beloofd).

Afrika

Dit bericht had ik al eerder gepubliceerd, maar het moest nog even 'geheim' blijven.
Greet , Berlinda en ikzelf hebben ons uitgeleefd op het thema AFRIKA, dat binnenkort bij de Pipoos te zien zal zijn. Héél leuk als je nog nooit zoiets gemaakt hebt. Dus een hele uitdaging! Achterafgezien was het niet moeilijk om de mooie "Afrika"-kleuren te krijgen, maar ik had er eerst een hard hoofd in of dat wel ging lukken met onze distresskleurtjes. Greet heeft gelukkig een echte schildersachtergrond en zij "poetste" het er zo op. Hier laat ik twee werkstukken zien, die van Greet verschijnt spoedig op haar eigen blog.
De sjablonen zijn zo leuk en gemakkelijk om te gebruiken, slechts twee uurtjes werk voor een heel werkstuk.

Nou....iets meer omdat ik eerst naar de buurvrouw moest rennen voor al die dooie takjes. Het is raar maar als ik mijn werkstukken later terug zie ben ik altijd verbaasd dat ik dat gemaakt heb.

vrijdag 23 april 2010

Héérlijk vrijdag.

Anton is vandaag langs geweest en heeft alle "Afrika" spulletjes meegenomen. Dit weekeinde zal ik alles op het blog zetten. Ga dan ook vooral even bij Greet kijken want ze heeft een prachtig schilderij gemaakt.
Gisteren was ik even in mijn "snoepwinkeltje" in Annen om nieuwe bloemetjes op te halen. Altijd goed voor wat nieuwe inspiratie, want uit mijn ooghoeken zag ik dat ze nu ook de Slice te koop heeft. En dat is toch wel zo'n leuk klein snijmachientje. Ik heb er natuurlijk al één(!) en thuis heb ik meteen een kaartje voor in de winkel ermee gemaakt. Helaas alleen een sneakpeak, want hij is ook voor het challengeblog. Wil je hem dus helemaal zien , dan moet je morgen naar Yvonne's Doetiek (ha, ha).
I love........flowers!

woensdag 21 april 2010

Bloemetje van Peter's blog

Op het blog van Peter staat een leuk Youtube-filmpje over papieren bloemetjes. Leek me de moeite waard om eens te proberen. Je hebt in principe alleen cardstock, een schaar, een splitpen en water nodig. Dat is toch lekker voordelig nietwaar? daar heeft iedereen wel wat van in huis. Als extra kun je er nog inkt bij gebruiken , of glimmermist, of stickles, of........Ik heb van het hele proces een paar foto's gemaakt.

Knip 6 vierkantjes in 3 maten (hier 7, 6 en 5cm) van leuk bij elkaar passend cardstock. Vouw elk vierkantje drie keer diagonaal doormidden

Knip ze in de vorm van een langwerpig bloemblaadje en knip er een heel klein puntje vanaf.


Je kunt nu met watervaste inkt de randjes kleuren (of niet) en maak ze dan vast met een splitpen.

Hij is nu ook al leuk! Maar we gaan nog even door. Sproei water op het bovenste blaadje en kreukel het om de splitpen omhoog.

Besproei zo alle bloemblaadjes en kreukel ze één voor één omhoog tot een propje. maak dan alles weer voorzichtig open tot je een mooie vorm hebt.

Een beetje glimmermist erop (pearl) en eventueel nog wat distressinkt langs de randjes. Je kunt hem zo laten drogen of even met de heattool. En een zelf gehaakt blommetje om het geheel af te maken natuurlijk.

En wie hield er ook alweer van blauw?.....................Morgen gaat dit blommetje op de post want er heeft nog iemand iets te goed!

maandag 19 april 2010

Een man!!!

Ach ja, dit wilde ik ook nog even kwijt. Tijdens het bloggen ben ik zowaar een man tegen gekomen (nu tel ik t!m even niet mee)! En hij geeft ook nog een leuke candy weg...... Hij heeft het meteen goed begrepen. Peter is zijn naam. Zie ook de sidebar voor zijn mooie scraps.
Fijne avond!

Maandagmiddag.

Het lijkt erop dat de maandagmiddag onze vaste scrapmiddag aan het worden is. We (Greet, berlinda en ikzelf) zitten dan bij mij aan de gróte tafel met een grote pot thee. Lekker crea bezig zijn met z'n drietjes. Pure ontspanning. En inspanning, want de hersentjes kraken er soms van. Ik kan nog niets laten zien, want het is voor een project in de toekomst. maar toch maar even een sneakpeak om jullie nieuwsgierig te maken.
Hoe langer we er mee bezig hoe meer ideeen er opborrelen. Even geduld helaas. Aan mijn nieuwe stempels ben ik jammer genoeg nog niet toe gekomen. Morgen nog wel even tijd om iets te proberen hoop ik. Zijn jullie nog steeds voor mij aan het duimen? Ik heb namelijk nog steeds geen antwoord op mijn sollicitatie!!!!
Geen bericht is goed bericht toch? Je zou er toch weer van gaan nagelbijten......

zondag 18 april 2010

Voor Willie.

Dit wordt mijn tweede haaktutorial. Na een tip over gehaakte vlindertjes van Jolande (mijn dank daarvoor), heb ik samen met Céline het vlindertje wat vereenvoudigd. Zo kost het minder garen!
Maak om te beginnen een lusje, maar laat een lang draadje over. Haak vervolgens 5 lossen.

Maak een rondje en haak 4 lossen. 
Maak vast in het rondje met een vaste.
Haak drie lossen en maak vast in het rondje  met een half stokje. Doe dit drie keer zodat je vier "vleugeltjes" hebt.

Draai nu je werkje om, want we gaan de andere kant op haken. Begin met 1 vaste.
Haak vervolgens 1 stokje en dan een dubbel stokje in hetzelfde gaatje.
Haak in hetzelfde gaatje nog een stokje en een vaste.
Haak in de volgende twee gaatjes allebei 5 vasten.
En in het laatste gaatje weer 1 vaste, 1 stokje, 1 dubbel stokje, 1 stokje en 1 vaste.
Maak de steken vast aan het rondje in het midden, door in één keer een lusje er door te halen.
Je kunt je vlinder nu afmaken met twee voelsprietjes. En b.v. strasssteentjes op zijn lijfje plakken. Maar je kunt ook een lijfje haken. Haak dan ong. 10 lossen en sla ze om het lijfje heen.
Maak vast tussen de vleugeltjes in en haak nog 4 à 5 (of meer) lossen. Knip de draad door, trek stevig aan en knip kort af.

Nu neem je je begindraadje en daar haak je het tweede voelsprietje van. Haal het draadje eerst naar achteren en maak een lusje daar waar het eerste sprietje begint. Haak hetzelfde aantal lossen en hecht af.
Vliegen maar!
Wat een lekker weertje hadden we vandaag hè? lekker in de tuin gewerkt en ook in de tuin gehaakt. Heerlijk. Jammer dat de compu nog niet buiten staat. Fijne zondagavond verder.