dinsdag 31 augustus 2010

Ruilen/Swappagina

Dit bericht blijft voorlopig bovenaan staan, zodat eventuele vakantiegangers ook nog mee kunnen doen.

Grrrr.... soms heb ik zo'n ruzie met mijn blog! Ik heb een pagina aangemaakt voor iedereen die mee wil doen aan de Swap. En dat heeft me dik een uur gekost om in elkaar te flansen. Alle foto's sprongen steeds de verkeerde kant op en in de verkeerde volgorde. Maar ik geloof dat het eindelijk gelukt is. Dus als je mee wilt doen aan een leuke Stempelswap, kijk dan onder het kopje Swap in de rechter kolom.

And in English especially for my foreign followers: Together with my friend Greet I am starting a little swap. Check in,  in the Sidebar under "Swap", and you will find a number of pictures. You can select up to five pictures. Email me your choises and I will send them to you. In return you must send us five of your prints, preferably on watercoulourpaper. If you have any questions, email me. my adress  is in my profile.

Er staan nu 27 verschillende afdrukjes op de pagina en wellicht worden dat er in de toekomst meer. Laat me weten wat jullie er van vinden en wellicht vind je het leuk om zelf ook zo'n pagina te maken. Het is niet de bedoeling om de allernieuwste stempels erop te zetten: retail moet immers ook blijven bestaan!
There are 27 prints to choose from. Do you like this idea? Let me know, or even start up your own swap-page.

Nietjes!!!!!!

Met dank aan Inge, die altijd van die leuke berichtjes achterlaat op mijn blog en die zoveel dingen maakt die mij inspireren. De nietjes die ik op deze kaart heb gebruikt, zie je ook heel vaak in haar creaties opduiken. En vanaf mijn eerste blik op haar blog, heb ik dat eens willen naäpen. Maar ik moest wel eerst mijn nietmachiene afstoffen.;o)
Verder heb ik een klein reepje kraft-inpakpapier gebruikt, t!mmies stempels en distressinkt, het prachtige papier van Graphic 45 en mijn Big Bite (ja Inge, hij doet het fantastisch). Het moest een kaartje worden voor de challenge op het Menscards world Challenge blog en dat viel nog niet mee, want het thema is Dieren. En hoewel ik stik van de vlinders, heb ik niet veel andere dieren stempels. Dus zijn het deze vogeltjes geworden. Misschien moet ik eens achter honden stempels aan. Dat vind ik ook wel typisch iets voor mannen......

maandag 30 augustus 2010

Koopje!

Ik heb bij de V&D leuk inpakpapier gekocht. Kraft!!!! Ik was eigenlijk op zoek naar bruine papieren zakjes en liep toen per ongeluk langs het inpakpapier. Dit gaat allemaal in kleine stukjes op mijn kerstkaarten belanden. Het past ook heel leuk bij Élines papiertjes. En deze zitten op een rol van 2 meter.......
Vandaag heb ik mijn ATC-tjes voor het SNNforum afgemaakt. Ik moest nog iets in de kleur blauw. Nu moet ik alleen nog iets maken voor de achterkantjes, want je moet er ook nog je naam e.d. op vermelden. Dus nog één sneakpeakje......

zondag 29 augustus 2010

Ziekenhuisbezoek

Vanmiddag op ziekenhuisbezoek. Dus vanmorgen vroeg opgestaan om een kaartje te maken. Een opkikkertje maar weer, dat is wel zo toepasselijk. Gemaakt met basic gray papier en stempels van Marianne/Éline. de vlindertjes zijn van Crealies.

vrijdag 27 augustus 2010

Geheim...

Bij het SNN-forum (sorry alleen voor noorderlingen) hebben we last van een oplevend virus. Het ATC virus. Maar omdat onze inzendingen nog even geheim moeten blijven zal ik slechts een sneakpeakje kunnen laten zien van mijn werkje van vandaag. En dat is toch wel jammer, want ik was helemaal gelukkig met het resultaat. Ik word namelijk altijd helemaal blij, als ik iets gemaakt heb met gratis dingetjes. In dit geval de binnenkant van de doos van de AH negerzoenen. O, nee: de AH zoete nogwat dingetjes....Toen ze allemaal op waren, kwam er een prachtige zilveren binnenkant van de doos tevoorschijn. En dan ben ik net een ekster: pik in en bewaren. In dit geval meteen maar gebruiken voor mijn ATC-tjes met het thema: tijd. Stukjes zilverkarton door de cuttlebug gehaald en er faux-oudzilver van gemaakt.
Na september zal ik de hele foto plaatsen.

donderdag 26 augustus 2010

ATC

Gisteren nog drie uit de mouw geschud. De kaartjes zijn maar heel klein, dus het is niet heel veel werk. Je maakt ze in een serie, dus ze moeten wel een beetje bij elkaar passen. Door ze naast elkaar te leggen tijdens het maken, gaan ze vanzelf bij elkaar horen.
Na het stempelen heb ik voor alle drie de vlinders een mask gemaakt. De kaartjes eerst gepoetst met victorian velvet en toen gemaskerd en donkerder gepoetst en gestempeld met aged mahogany. Tekst gestempeld met embossing inkt en zwarte embossingpoeder. Deze waren iets meer werk, omdat ik maskertjes moest uitknippen. maar die kun je gewoon bewaren en later weer gebruiken. (Waar moet ik die dan toch weer opbergen)
Kreeg al verzoekjes om te ruilen..........WAT LEUK! Ik ga meteen een aparte pagina aanmaken en degene die te ruilen zijn daar in plaatsen. Wie het eerst komt...het eerst maalt zeg maar. Je kunt mijn e-mailadres in mijn profiel vinden.

woensdag 25 augustus 2010

Tussendoortje

....of misschien wel nieuwe verslaving erbij. Het bestaat al heel lang, ATC-tjes maken en ruilen. Tot nu toe was ik er verre van gebleven. Maar net als de tags, zijn ook de ATC-tjes prima geschikt om er eens nieuwe technieken op te oefenen. Je kunt ze ruilen, maar natuurlijk ook lekker zelf houden.;o) Dit zijn mijn allereerste ATC-tjes, vanmiddag binnen één uurtje in elkaar geflanst. Alleen maar met inkt, omdat het een uitprobeerseltje is.

dinsdag 24 augustus 2010

Aftrap

Vanaf vandaag is het zover: kerstkaart 1 is af. Inspiratie uit de Marianne (daarvoor dank) en mijn nieuwe kerststempeltje en de Big Bite gebruikt.

Spam?!

Blogger heeft zojuist een verbeterde spam-detectie geïntroduceerd. Niet dat ik ooit spam op mijn blog heb ontvangen hoor. Maar ik wilde dit goede bericht plaatsen met een oproep aan een ieder om dan zijn tijdrovende WOORDVERIFICATIE uit te zetten. Ik volg zelf een hele lijst met leuke blogs en vind het leuk om af en toe berichtjes achter te laten. Ik vind het echter jammer dat je zo vaak een rare woordverificatie in moet typen. (Ik typ slechts met twee vingers!!) Soms vergeet ik dat en is m'n hele bericht foetsie. Wil je liever zelf bepalen welke berichten er op je blog komen, dan kun je ook kiezen voor "Reacties moderaten".
Kies je voor uitzetten:  ga achtereenvolgens naar:  Dashboard.........Instellingen.......Reacties.......Woordverificatie......NEE!......Instellingen opslaan.
Kies je voor moderaten: ga achtereenvolgen naar:
Dashboard.........Instellingen.......Reacties.......Reacties moderaten.......Altijd!.....Instellingen opslaan.

zondag 22 augustus 2010

Catan is de boosdoener!

Ondanks het goede voornemen om lekker veel te doen is er teleurstellend weinig uit mijn handen gekomen. Wel een hele gezellige middag gehad met zoon en vriendje en maar liefst twee potjes catan. Maar morgenmiddag komen Greet en Berlinda en gaan we de hele middag lekker knoeien met de nieuwe aankopen. Wel een paar voorbereidingen kunnen doen:
De grote sprockets zijn gemaakt met mijn nieuwe stans van t!m en die kleine is gemaakt met een embossingfolder en toen uitgesneden. En met mijn nieuwe Big Bite een inimini gaatje erin geponst.

vrijdag 20 augustus 2010

Knotsgek!!!!

Vandaag met Greet en mijn middelbareschoolvriendin Liesbeth, naar Zwolle geweest. Het was er helemaal niet druk en we hebben heerlijk bij alle kramen kunnen snuffelen. We zijn bij Art Journey begonnen met een leuke make en take en flink shoppen en daarna de rest bekeken. Ik heb ook nog Nicole in levende lijve mogen ontmoeten en zij heeft me 3 perlen pennen "aangesmeerd". Daar ga ik morgen lekker even mee oefenen. Wel pijn in de voetjes van al het slenteren en heel veel pijn in de portemonnaie....maar we hebben een heel gezellig en ook weer leerzaam dagje gehad.
En dan heb ik ook nog een "krokodïl" op de kop getikt(crop-a-dille/big-bite). Voor de keurige prijs van slechts 35euro. Hoezo koopstop?????  Niet jaloers worden hoor dames, dit ga ik ook allemaal weer gebruiken in demo's en workshops en fototutorials.

woensdag 18 augustus 2010

Laatste bladzijden.

Nog even wat bloemetjes gefreubeld om de laatste bladzijden te pimpen.
Nu zitten alle technieken met glimmermist er wel ongeveer in. Tenzij jullie (mijn trouwe lezers) er nog één kunnen ontdekken die ik vergeten ben.......Laat het me dan weten, ik heb nog een paar kale wittevlinderbladzijden liggen.;o)
De gebruikte technieken:
  1. Stempelen op mica (met Stazon)
  2. Maskeren met van alles en nog wat (masks van Tattered Angels, vlinder van Marianne Design, hartjesdoily)
  3. Resist met embossingpoeder
  4. Embossen met embossingpoeder
  5. Embellishments maken met fragments van t!m
  6. Stempelen met de masks van Tattered Angels
  7. Bloemetjes maken in bijpassende kleurtjes (voor uitgebreide beschrijving zie fluffy paper flower-tutorial)
  8. Resist met wascokrijt
  9. Embellishments maken met Tattered Angels bijpassende glimmer chips
  10. Eigengehaakte bloemetjes (tutorial in sidebar)
  11. Extra diepte op alle pagina's aan brengen m.b.v. stempels en distressinkt(poetsen)
Ik sta er versteld van wat ik allemaal heb bijgeleerd sinds mijn eerste demonstratie bij de Pipoos vorig jaar september. En dit jaar ga ik ook weer een demo doen in september!!! Hoera een éénjarig jubileum.




dinsdag 17 augustus 2010

Veel werk

Ik dacht gister nog; dat doe ik wel even....Maar al die kleine details kosten toch meer tijd dan ik gedacht had. Nu is mijn boekje wel zo goed als af, maar er moeten nog een paar zelfgemaakte bloemetjes in. misschien heb ik vanmiddag nog wel even tijd. Toch maar vast wat foto's hoor.
De voorkant
Het kantje was nog het meeste werk
Libelle en Swirl met embossingpoeder.
De achterkant: Turquoise Blue wordt toch wel één van mijn favorieten.
Kettinkjes gisteren gehaald bij de bouwmarkt en de embellishments zijn ook gemaakt met glimmermist en fragments van Tim Holz. Het vlindertje is van Tattered Angels.
Met deze creatie wil ik ook graag meedoen aan de challenge bij Double Dutch: zelfgemaakt dessinpapier gebruiken op een creatie!

maandag 16 augustus 2010

Vlinderworkshop

Eindelijk mijn vlindertje afgestoft! Hij kwam tevoorschijn na het grote OPRUIMEN. Dus vandaag staat in het teken van pimpen. Er moeten nog heel wat embellishments bij voordat ik hem áf vind.
Woon je een beetje in de buurt en wil je ook wel eens stoeien met glimmermist, dan kun je een workshop bij mij boeken. Ik heb alvast de achterkant op de foto gezet. Later volgt er meer, maar ik wil eerst nog even naar de bouwmarkt om een ketting of iets dergelijks te scoren om alles in elkaar te kunnen zetten. En ook zijn de embellishments die ik vanochtend gemaakt heb nog niet helemaal droog.;o)

zaterdag 14 augustus 2010

Even snel

Nog even snel een voorbeeldkaartje gemaakt voor de marktkraam van Janet. Ze is haar assortiment flink aan het uitbreiden. Ze was al begonnen met inkt, maar heeft nu ook allerlei leuke stempels erbij. en je kunt zelfs de Trouvaille van Joy bij haar bestellen. Misschien mag ik binnenkort wel weer een demo doen op de markt van Zuidlaren. Zo leuk!!!!! 
Kikker gestempeld op groen cardstock en nog een keer op fuchsia.

Bloemetje uitgeknipt en alles met 3-D tape opgeplakt.

vrijdag 13 augustus 2010

Aftellen

Nog één weekje en dan naar de beurs in zwolle! Ik had ondertussen aardig gespaard, want de portomonnaie is altijd te snel leeg! Ik had ook al een lijstje met allerlei leuke dinkies die ik persé? nodig heb gemaakt.;o) En ik had mij ook voorgenomen om tussendoor niets te kopen.........niet gelukt dus. Want ik was even bij de Pipoos:
Dus dit kan ik vast van mijn lijstje schrappen.
En ik was al een tijdje op zoek naar iets dat beter plakt dan post-it papier, om mijn stempelafdrukjes te kunnen maskeren. En toen kwam ik via de blog van Nicole ineens bij Doe@ding terecht. En je gaat natuurlijk niet één dingetje bestellen toch?

Wat een leuke webwinkel en petje af: s'nachts besteld, volgende dag betaald en de dag daarop lag het al in de bus. dus deze dingetjes kan ik ook weer afstrepen. Vooral de stempel wilde ik graag hebben en ook de folders van t!m moesten er komen. die worden namelijk vast héél leuk met de faux-metal techniek. Ik vind het kant van marianne ook mooi. Niet te duur en leuke kantjes en de witte is precies hetzelfde.
Tja en op vrijdagmiddag  is het hier altijd markt. Daar haal ik mijn kaas en groenten en sokken en kantjes en knoopjes en.....
Nog niet helemaal blut, maar wel bijna.

donderdag 12 augustus 2010

Help buurvrouw jarig!

Het was mij even ontgaan (vakantie hè) maar één van mijn buurvrouwen was jarig! Gelukkig kwam ze zelf nog even aan de deur om ons op de koffie te vragen, anders was het geheel aan mij voorbij gegaan. Ineens had ik nog krap een uurtje om iets in elkaar te flansen!? Omdat ik toch al met de faux-metal aan het stoeien was heb ik maar gauw een notitieboekje voor haar gemaakt. Toen ze hem uitpakte was hij nog niet helemaal droog!;o). Volgende keer heeft ze belooft om me iets eerder te waarschuwen, maar dat hoeft nu niet meer, ze staat nu op de verjaarskalender.

woensdag 11 augustus 2010

Weggooien???

Kleine meisjes worden groot! Heel soms en na enig aandringen ruimen ze hun kamer wel eens op. We hadden hier een grote opruimwoede en dat werkte kennelijk aanstekelijk. Zelf kan ik altijd maar moeilijk iets weggooien en dus kan ik mij altijd  verbazen wat uiteindelijk achteloos in de prullebak verdwijnt. Stiekum kijk ik dan nog snel even na of er geen items met eventuele emotionele waarde verdwijnen. Nu stuitte ik op haar hele Diddlecollectie. En dan ook nog met bewaarmap. die is dus nu voor mij! Niet de inhoud hoor, maar wel de multo met hele stevige bewaarmapjes erin. ik heb meteen mijn stempelcollectie overgezet en alles zit nu superkeurig in de mapjes. Hartelijk bedankt Floor!

dinsdag 10 augustus 2010

Loslaten 2

Tussen de opruimspulletjes toch iets gevonden wat misschien wel leuk is om "los te laten". Maar dan moet het eerst wel even gere-stiled worden.
Het is een mininotitieblokje van het kruidvat en het ligt al heel lang ongebruikt in een mandje. Te wachten op een nieuw leven zeg maar. Eerst de hoogglanzende buitenkant gestript. De vorm nagetekend en uitgeknipt uit een correspondentiekaartje. En met behulp van een ghosttechniek gestempeld met een van mijn nieuwe Artemio's. daarna gepoetst met distressinkt.
Voorkant
Achterkant
Het is de bedoeling dat ik dit "losgelaten" boekje ga verloten onder de genen die een berichtje achterlaten en die dan ook iets van zichzelf gaan loslaten.  Meld je aan bij Dymphie en Jolette en plaats het loslatenlogo in je sidebar. 1 september maak ik bekent wie er heeft gewonnen. Bij deze dames kun je ook zien wie er nog meer meedoen en wat je kunt winnen.

maandag 9 augustus 2010

Loslaten

Via Anneke's blog kwam ik dit leuke initiatief tegen:

Dymphie en Jolette hebben een ketting opgezet. Laat iets van je hobbyspulletjes of zelfgemaakte creaties los en verloot dit onder degene die ook mee willen doen. Lees er meer over hier. Nu hebben we hier in huis net een grote schoonmaak/opruim/zoek actie achter de rug en ik zal eens kijken of er iets bij zit om te verloten. ik vind het wel een grappige actie. Er doen al een aantal mensen mee en als je iets wilt winnen ga dan even bij deze dames op de koffie.

zondag 8 augustus 2010

Blogaward

Zo, ik heb er over na gedacht en heb besloten om die mooie blogaward door te geven aan mijn volgers van het eerste uur. T.w.:
Marian,
Gonny,
Ria,
Yvon en 
Nimucha.
Dus als je het leuk vind lift hem van mijn blog en zet hem op je eigen blog erbij.
Er horen vijf stijldingen bij, die je over jezelf moet opschrijven. Nou ja....moet!

Ikzelf ben tot de conclusie gekomen, dat ik niet  één vaste stijl heb. Niet in kleding of make-up of schoenen of inrichting van ons huis, of scrappen. Het wil nog wel eens variëren. Wel waren wij gisteren 18 jaar getrouwd en werk ik al 10 jaar op een peuterspeelzaal en gaan we elk jaar met hemelvaart k(r)amperen.
maar misschien herkennen jullie in mijn werkjes wel een bepaalde stijl. Laat het me maar weten.

Vandaag eindelijk even de tijd genomen om weer lekker aan de klieder te gaan. De faux-metal techniek leent zich uitstekend om er "fotolijstjes" mee te maken. Verderop in het blog staat de uitleg over deze techniek en de stempelafdruk kun je ruilen onder het kopje Swap, in de sidebar.
Op de foto is het niet goed te zien, maar ik heb een micavelletje over de stempelafdruk gedaan, zodat je nog meer het effect krijgt van een lijstje.
Ik heb meteen nog wat extra embellishments gemaakt. Ik wilde graag een beetje een gebutst effect maken, à la t!m. Ik heb niet zo'n coole texture hammer, maar met wat ander gereedschap kom je een heel eind.

maandag 2 augustus 2010

Blogaward!

Hoera, ik heb een leuke blogaward van Inge gekregen!
Dank je wel Inge, maar ik moet er nog wel even over nadenken wat dan mijn eigen vijf Stijldingen zijn en aan wie ik deze award ga doorgeven. dus ik kom er nog op terug.

Inventaris/ Ruilen?

Eind augustus gaan we weer eens lekker naar de Knotsgekke Kaarten Dagen in Zwolle. Alvast ideëen opdoen voor de kerst. Er komen alweer zoveel nieuwe dingen uit, dus Greet en ik hebben eerst maar eens gekeken wat we ook alweer vorig jaar allemaal hebben gekocht en gebruikt. Gelukkig zitten er veel dingen tussen die we dit jaar ook weer kunnen gebruiken zonder al te veel in herhaling te vallen. Als we dan terug zijn van de beurs beginnen we meestal al aan de kerstkaarten. Maar met een tafel vol geinige stempels begon het nu ook al te kriebelen. Dan maar even een snelle label in elkaar geflanst. Gelukkig ik ben het nog niet verleerd, maar ik vind het toch een raar idee om al met kerst bezig te zijn. Greet, Berlinda en ik gebruiken altijd elkaars stempels en zo met z'n drietjes hebben we een aardige voorraad. Toch lijkt het me wel leuk om een soort ruilbeurs op te zetten. Dat kan van kerstafdrukjes zijn, maar ook van andere stempels. Wie doet er mee? Als er voldoende interesse is bedenken we natuurlijk wel een paar spelregels om het voor iedereen interessant te houden.