zondag 26 september 2010

Quick and easy 2

Iets meer aangekleed en andere kleurtjes gebruikt. Hier volgen er zeker meer van.



En voor de lol nog een paar ATC-tjes gemaakt op glanzend fotopapier van de Hema. Ik ben helemaal weg van die leuke snorremansen en heb er nu een hele stempelsheet vol mee.

vrijdag 24 september 2010

Zó mooi







Zoveel kabouter Spillebeenpaddestoelen heb ik van m'n hele leven nog niet eerder bij elkaar gezien! en dus een paar fotootjes om jullie te laten meegenieten. Wat kan de natuur toch mooi zijn. De foto's zijn vandaag gemaakt op de markt van Zuidlaren en aan alle jonge spruiten te zien worden het er nog véél meer.

p.s. voor Anita: de kleurtjes waarmee ik het memoboekje heb gepoetst zijn: peeled paint, crushed olive, tumbled glass en faded jeans. Je kunt prima met andere inkten poetsen. Het heeft vooral te maken met mijn eigen voorkeur voor de kleur en het feit dat het zo makkelijk te poetsen/blenden is.

donderdag 23 september 2010

Gerestyled: DDCC# 87 Operation Write Home Birthday Bash!

Vandaag een kaartje gerestyled voor het DDCC-blog. De bedoeling is dat je een kaartje maakt, die naar de Amerikaanse troepen wordt verstuurd, zodat de boys en girls een zelfgemaakte kaart naar huis kunnen sturen. Op zich een leuk idee, maar voor ons "dutch girls" een beetje vreemd. Vind je het leuk om ook eens zoiets te doen, kijk dan op het DDCC-blog.
En ik kreeg vandaag toch wel weer hele leuke post!!! Ik had een privé SWAPJE met Inge geregeld en heb een heleboel te gekke stansjes e.d. geruild. En daarbij zat ook nog dit mooie kaartje. Zo grappig, dat we allebei tegelijk met deze stempel bezig waren.

dinsdag 21 september 2010

Quick and easy!

nog even snel (en dan bedoel ik snél) twee kaartjes gemaakt voor de demo op de markt. Er komen weer legio nieuwe embosfolders uit en deze met teksten is er een van Crafts Too. Gekregen op de markt, alvast voor de demo met de trouvaille. En hij is leuk! Je kunt natuurlijk de hele folder gebruiken als achtergrond, maar ook de teksten afzonderlijk uitknippen, zoals ik hier gedaan heb. de achtergrond is er een van de cuttlebug en het huisje ook.

Verder heeft de fam. Detz ook de nieuwe swirls en dots te koop, er zijn weer 4 verschillende:
Hier heb ik de mal beïnkt en daarna door de trouvaille gedraaid en tenslotte nog gesponst. Kaartje gemat op met dezelfde inkt gepoetste achtergrond. "Let it snow" met de inkblendingtool beïnkt in dezelfde kleur. Als je dus veel kerstkaarten zelf maakt is het wel zo prettig om ook wat snelle varianten te bedenken. Ik denk dat ik er ongeveer 20 van dit soort uit mijn mouw ga schudden, dat schiet tenminste op!;o)

En tot slot nog ééntje die nog naar Anton in Groningen moet. Zelfde techniek als hierboven (naar een schets van Art Journey), gestempeld met vlindertjes van Artemio.

zondag 19 september 2010

Geslaagde dag

Het was weer heel druk op de open dag bij de Pipoos. Vandaag lekker uitgeslapen en mijn stem is ook weer oké! Hieronder de beloofde plaatjes waar jullie even op moesten wachten.
En een minitutorial:

Koop ergens een goedkoop boekje, strip de lelijke buitenkant eraf en vervang dat door een eigen creatie.

Maak een stempelafdruk en masker de afdruk met een post-it papiertje of Stamping  Mask Paper. Stempel er een ander stempel overheen.
Accentueer die stempel met een wascokrijtje die je van de kinderen hebt gestolen. poets vervolgens kleurtjes inkt naar keuze over je gemaskerde afbeelding. Neem een schoon keukenpapiertje en wrijf over de wasco, om het weer mooi wit te krijgen.
Haal dan voorzichtig je masker er weer af en bewaar deze bij je stempels, je kunt hem immers nog wel een keer gebruiken.
Inkt ook de randjes van je gestripte boekkaftje en zet alles weer in elkaar.
Ik ben helemaal blij met mijn Big Bite, omdat ik nu van die mooie eyelets in de gaatjes kan zetten.

Binnenkort mag ik een minicandy weggeven gesponsord door Yvonne's Doetiek, dus kom nog eens langs!

dinsdag 14 september 2010

Eerst afmaken..........

Ik heb mijn huiswerk nog niet af en nu mag ik van mezelf niet meer achter de computer, totdat het klaar is!!!!
Ik heb al een beginnetje:
En nog één:

Maar het moet vóór zaterdag af zijn. ben je benieuwd wat het gaat worden, kom dan a.s. zaterdag naar de PIPOOS in GRONINGEN, want dan mag ik weer een demo geven en is er een opendag met allerlei leuke demonstraties. Overigens in alle Pipoos in den lande hoor, maar ja daar ben ik dan weer niet.....


maandag 13 september 2010

Voorbereidingen

Druk met allerlei voorbereidingen. 1 oktober sta ik dus op de (gewone) vrijdagmiddagmarkt in Zuidlaren. En ga ik de Trouvaille demonstreren. (nog een kaartje af)
Maar aanstaande zaterdag is er ook weer opendag in alle Pipooswinkels en mag ik een distressdemonstratie geven in Groningen. En daar ga ik morgen volop mee aan de slag. Dus een aantal voorbeeldkaarten maken en extra demomateriaal maken. Het borrelt en het gist in mijn hersens en hopenlijk levert dat morgen ook wat moois op.

zondag 12 september 2010

Art Journey.

Wat was het daar weer gezellig! En wat een supermooie nieuwe sheets........

zaterdag 11 september 2010

ATC-tjes

Vandaag lekker kunnen stoeien met het prachtige scrappapier van His Holziness. Het leuke van zijn paperblocks is dat er verschillende formaten inzitten van dezelfde print. Dus: scrapformaat, kaartformaat, ATCformaat etc.
Alles lekker extra vintage gemaakt. (hoeft niet persé, want dat is het al, maar anders is het te snel klaar) Dus distressinkt erover, cracklepaint erop, distresstool erlangs, nietjes en eyelets erin. Nu nog een leuke titel bedenken en iemand vinden die met me wil ruilen.......

vrijdag 10 september 2010

Demo Trouvaille 1 oktober.

Op één oktober mag ik weer een middagje op de mark in Zuidlaren demonstreren. dit keer gaan we aan de slag met het nieuwe stans en embos apparaat van Joy: De Trouvaille. Omdat ikzelf een cuttlebug bezit moest ik hem natuurlijk wel eerst zelf even uitproberen........En hij is goedgekeurd! het werkt nagenoeg hetzelfde als alle andere stansmachines. Deze is echter ook geschikt voor grotere dies, omdat hij over A-4 platen beschikt. Zelfs de vlinder van Mariannedesign gaat zonder extra moeite door het apparaat. Hij werkt heel licht. Ik vind het alleen jammer dat de dikke dies, van b.v. Sizzix/ Tim Holz, er niet doorheen passen.
Snel even een hangertje voor in de kraam gemaakt:
En een close-upje:

En ik kreeg nog leuke visite vanmiddag. Sylvana, van het SNN-forum, kwam persoonlijk haar swap-stempelafdrukjes langsbrengen. Maar ook al haar eyelets, die ze toch niet meer gebruikte. Omdat ik natuurlijk net een "krokodil" had gekocht wilde ik ze graag van haar overnemen!!! En kijk eens wat een stapel....ik kan voorlopig vooruit.;o)

donderdag 9 september 2010

DDCC #86 - Bookmark - Back To School.

Mijn eerste inzending als DT-member voor de Dutch Dare Card Challenges: We mochten gebruik maken van een digistamp van The Stamping Boutique. Het thema is dit keer: terug naar school en het moest in de vorm zijn van een bladwijzer.

Schooltas ingekleurd met distressinkt, letters gestempeld met verschillende kleuren Archival en de achtergrond ook gepoetst met distress. In mijn sidebar staat de link naar het challengeblog en de volledige lijst met DT-leden. Neem eens een kijkje voor uiteenlopende inspiratie en doe gezellig mee. Er is uiteraard ook een prijs te winnen! :o)

dinsdag 7 september 2010

Nieuwtjes

Hoera, ik mag zes maanden het DT versterken van de DDCC (Dutch Dare Card Challenges). Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan. En....ik heb een sponsor gevonden die wil bijdragen aan mijn volgende Minicandy. Het is Yvonne van Yvonne's Doetiek in Annen. Hou mijn blogje in de gaten, want binnenkort komt hij erop. Vandaag ben ik lekker vrij, het is geen mooi weer hier, dus........
En ik heb een leuke award gekregen van Sylvana. De vraag die er bijhoort is: Waarom ben je met een blog begonnen?
Nou dat is simpel: TO SHARE CREATIVITY WITH THE ENTIRE WORLD ( en niet alleen met mijn vrienden en familie, die heus wel dankbaar zijn voor een zelfgemaakte kaart....)Ik moet hem doorgeven aan 10 medebloggers, maar daar heb ik geen tijd voor (zie boven);o)

maandag 6 september 2010

Resultaat

De eerste is af. Was niet moeilijk om te bedenken, want alle papiertjes etc. zaten in het pakketje van de workshop.

zondag 5 september 2010

SNN

Ik had het al even genoemd: gisteren een supergezellige scrap en bep dag gehad in Eext. Voor de gastvrouw dit doosje gemaakt, gevuld met thee en natuurlijk chocolade.

Om half tien waren de meesten al aanwezig en kregen we thee en taart! Na de kennismaking aan de slag gegaan met de workshop. Ik kleur mijn stempeltjes meestal met potlood of distress in, maar ik wilde nu weleens de techniek van de markers uitproberen. Annemarie had voor ons hele leuke pakketjes samengesteld, met leuke afdrukjes en daar zijn we mee aan de slag gegaan. Ik moet zeggen dat ik het een hele leuke techniek vind en het werken met Promarkers is niet héél erg moeilijk. Wel vind ik het jammer dat je veel markers nodig hebt om je kleuren mooi te kunnen laten verlopen.Dat is met distressinkt en potloden niet echt nodig, dan gebruik je gewoon meer van hetzelfde pigment.
Maar wel mooie heldere kleuren!! Ook nog even een paar close-upjes:
Deze in de grijstinten is wel een van mijn favorieten. Wel met 8 stiften geloof ik.......
Vandaag jammer genoeg geen tijd gehad om de kaartjes af te maken, maar dat komt nog wel, mijn handen jeuken!!!

zaterdag 4 september 2010

Surprise!

Vandaag een heerlijke "scrappen en beppen" dag gehad in Eext, maar daarover morgen meer...Toen ik moe maar voldaan thuiskwam lag er een pakketje op mij te wachten. Mijn eerste geruilde ATC-tjes zijn binnen!! Maar dan wel met een extra verrassing erbij: een mooi kaartje en hele leuke stempelafdrukjes. Dank je wel Sanne. Ik vind de ATC-tjes supermooi!!

donderdag 2 september 2010

Ijzerwaren

Hoe ik het ga gebruiken weet ik nog niet..........maar dan heb ik het vast in huis voor als we insneeuwen of zo. Vandaag allerlei klusjes moeten doen en nog geen tijd voor crea gehad. Maar morgen vol aan de bak. Ik ga zaterdag een demo geven voor een aantal dames van de SNN en ik wil nog iets freubelen voor de gastvrouw van dit gebeuren. En nu gaan we er weer eens even lekker voor zitten: Een nieuwe reeks "afzien TV": Expeditie Robinson. Heerlijk, als ik maar geen vieze beestjes hoef te eten.

woensdag 1 september 2010

Wie heeft er gewonnen??

Een tijdje terug is er een leuk initiatief geweest van Jolette en Dymphy om iets "los te laten". Ik heb er ook aan meegedaan en maak vandaag bekent wie mijn losgelaten item heeft gewonnen..........Er voldeden maar een paar dames aan beide voorwaarden: nl. een berichtje achterlaten en zelf ook iets loslaten. Lootjes gemaakt en ......Het is Anneke!!!
Anneke mail je mij jouw gegevens, dan gaat het boekje op de post.