zondag 31 oktober 2010

Hè hè!

De tienerkamers zijn bijna af en de kids zijn erg tevreden. En moeders heeft even pauze, want pijn in de rug en in de knieën van het op de grond zitten (plinten lakken) en sauzen. Prachtige kleuren hebben ze uitgezocht en ze zitten allemaal in mijn haar. Zwart, rood, wit en aqua. staat heel vrolijk dus. Tussen de bedrijven door nog even ontspannen en de volgende kaartjes afgemaakt:


Ik ga hier nog wel even mee door. Het bevalt goed om het eens een keer eenvoudig te houden als je het druk hebt. En gelukkig hebben mijn vriendinnen en ik een schier onuitputtelijke voorraad leuke kerststempels. Als jullie er genoeg van hebben dan hoor ik dat vanzelf en publiceer ik de volgende serie gewoon niet.;o) de meeste van de gebruikte stempels zijn overigens van Inkadinkado.

maandag 25 oktober 2010

Make en take

Lekker een weekendje er tussen uit geweest met man en kinders en familie. En gelukkig was het meestal droog! (Wel hagel). Vorige week donderdag nog dit leuke memobordje gemaakt bij de Pipoos in Groningen. Dank je wel Alma voor de inspiratie. De knijpertjes en pins kreeg ik erbij en toen kon ik hem thuis mooi afmaken met labeltjes en blommetje. Alles in de Éline's huisstijl. En het is weer eens wat anders, met al die mooie heldere kleuren van haar stofjes.


Nu ik de foto's zo op mijn blog zie staan ,vind ik de knijpertjes nog een beetje saai. daar gaan we dus nog wat aan doen! maar het moet wel even wachten, want we gaan hier eerst de kinderkamers in tienerkamers veranderen. en daar hebben we dan precies één herfstvakantie de tijd voor. Dus iets minder scrappen en bloggen  voor mams, ben ik bang.......

donderdag 21 oktober 2010

DDCC #89 Halloween or colour challenge

Wij vieren helaas geen Halloween, want ik hou wel van een beetje griezelen. Spinnen en heksen, toverdrankjes en zombies, zwarte katten en pompoenen........enz. Vandaag start er weer een nieuwe uitdaging op het DDCC-blog, dus wie van griezelig houd is hierbij uitgenodigd om te komen kijken en wellicht mee te doen. Oei kijk uit! Er is er een uit het zakje ontsnapt!

woensdag 20 oktober 2010

Verjaardagskaartje met tag

Deze kaart heb ik gemaakt voor Ber en Greet. Ze zijn nog lang niet zo oud, maar hopen het wel te worden. Het plaatje is een digistamp van Mo Manning. Deze keer niet ingekleurd omdat ik zo verkouden was dat ik het niet kon zien. (Wat een smoes....maar het gaat al beter hoor;o)). De bloem heb ik zelf gemaakt van hetzelfde scrappapier als de kaart. En natuurlijk gepoetst .....met walnut stain en stormy sky.
En wat een leuke tips krijg ik over de tags! Keep them coming.
En wat heb ik al veel volgers! Wow!
En zoveel deelnemers voor de candy! Incredible!

zondag 17 oktober 2010

Extra tips:

Hebben jullie nog leuke tips voor het maken, danwel bewerken van tickets, laat ze me dan weten! Ik zet de tips hier en link je blog.
Tip 1: van Wiebine. Gebruik een radeerwieltje om de gaatjes te prikken.
Tip 2: van Marian. Gebruik een fijne kartelschaar om de randjes af te knippen en een inkt blokje langs de randjes halen.
Tip 3: van Anneke. Gebruik deze superleuke gratis digitickets van Femke.

Ticket festival


Je komt ze steeds meer op kaartjes en layouts tegen: de zogenaamde tickets. Het is eigenlijk een variant op de tag/label en ik ben er dol op. Hieronder laat ik jullie zien hoe je zelf je tickets kunt maken m.b.v stempels. Maar je kunt ze natuurlijk ook helemaal zelf maken. I dare you!?

Ik heb zelf ticketstempels van Inkadinkado(ministamp), van Art Talent(verkrijgbaar bij het Kruitvat) en van Eline's Huis(0119). Gebruik allerlei  restjes papier.

Als je de tickets nog wilt inkleuren gebruik dan een watervaste inkt om te stempelen.


Stempel de tickets tegen elkaar aan, zodat de uiteinden op elkaar komen. Maak een lange strip in één kleur.
Deze ticket heeft er losse tekstjes bij zitten, die je in het onderste kadertje kunt stempelen. Beetje gemeen!;o)
De "Hope"tickets zijn van Tim Holtz en zoals je ziet hebben die geen buitenste kaderrand. maar wel mooi uitgestanste rondjes en een geperforeerde rand. dit kun je zelf nabootsen.

Knip de ticketstrip uit en knip de buitenste inktrand er gewoon af.

Pons met een gaatjestang of een perforator de gaatjes eruit. je kunt ook je schaar gebruiken. Verwijder zoveel mogelijk van het inktrandje.

"Leen" de prikpen van je kinderen en perforeer het scheurrandje.

Je ticket is klaar om af te scheuren. nu kun je hem bewerken met b.v. distressinkt om hem aan je project aan te passen.

Deze twee ticketstempelafdrukjes zijn vanaf nu ook te ruilen. Kijk dan op pagina SWAP.

woensdag 13 oktober 2010

Winsum

Gisteren een hele gezellige demo gegeven op de markt in Winsum. Drie uur lang gekletst en nog geen vijf minuten m'n mond dicht gehouden. s'Avonds wel even bijkomen met de voetjes op de bank en een werkelijk verschrikkelijke aflevering van Grey's Anatomy. Vanmiddag pas tijd en puf om deze kaartjes af te maken. Ze zijn ook voor in de kraam, want gemaakt met de Trouvaille. Ik gebruik nog maar heel zelden knipvellen, maar die auto is heel mooi op van dat glanzende papier afgedrukt. En natuurlijk ook op de markt te koop. Ik ben benieuwd of er nog Winsumse dames op mijn blog langskomen.......En hebben jullie het gezien??? Ik ben al over de honderd volgers! Toch laat ik de candy nog een paar weken staan....je moest immers ook geduld hebben.;o)

dinsdag 12 oktober 2010

Mariage van t!m en Éline

Twee van mijn favoriete designers te samen op een kaartje. Het werkelijk prachtige nieuwe papier van Éline en het hart is van His Holtzines. Onlangs geruild met Inge, want dat hart dat heb ik niet (hoe is het mogelijk), dus als extra ook een klein Ingeding verwerkt op de kaart. Verder gepoetst met Walnut Stain en Victorian Velvet.

donderdag 7 oktober 2010

Een nieuwe challenge op het DDCC-blog: tagalicious

Vandaag begint er weer een nieuwe challenge op het DDCC-blog, met het thema: Tagalicious. Alles mag, als er maar een label op zit dus. Hieronder mijn voorbeeld en kijk ook eens op het blog voor meer inspiratie, of doe gezellig mee en maak kans op een leuke prijs!

En ik kreeg ook nog leuke post: ik heb een prijsje gewonnen van het menscardschallengeblog! Hoe leuk. Hartelijk bedankt.

woensdag 6 oktober 2010

Award en post!

Enkele dagen geleden kreeg ik deze mooie award van Anneke. Ik ben er heel blij mee, maar vind het jammer dat je dan van die opdrachten moet uitvoeren. Nou vooruit voor deze ene keer, omdat ik hem van Anneke heb gekregen:
1. Thank the person who gave it to me.


2. Put award on your blog

3. List 3 things about yourself:

4. Post a pic you love

5. Pass on to 5 people

1. Dank je wel Anneke!!!!!!
2.
3.Ik ben heel geduldig. Mijn lievelingskleur is blauw. Ik ben óók verslaafd aan chocola.
4. Onze kater Muis; voordat hij ziek werd......
5. Dit is altijd de lastigste. Er zijn veel blogs die ik volg, maar een handjevol daarvan inspireren mij het meest.
    Met als gevolg dat zij allang zo'n ding hebben gekregen en waarschijnlijk denken: o nee! Weer een award.
    Niet dat het erg is om een award te krijgen, maar je hebt er gelijk zo'n werk mee. Deze laat ik dan ook open. Wil je hem graag hebben , dan neem je hem maar mee, maar dan ook de opdrachten doen hoor!!
    Is er na dit hele betoog nog iemand die mij graag een award wil geven???;o) Dat vind ik dan hartstikke  leuk, maar ik ga geen opdrachten meer uitvoeren!
 
EN......de ATC-tjes van Anneke zijn gearriveerd! Zijn ze niet beeldschoon?

dinsdag 5 oktober 2010

Inspiratie van Liesbeth

In een eerder bericht staat een kaartje dat ik gemaakt heb in de Art Journey stand. Ik vind hem zelf héél mooi en eenvoudig, maar voor de kerst houd ik toch wel van wat meer bling-bling. Dus voor deze fototutorial ben ik dank verschuldigd aan Liesbeth en aan mijn scrapvriendin Greet voor het uitlenen van haar onuitputtelijke voorraad stempels.
Snijd een enkele kaart van wit glad papier. Pas het formaat aan, aan de stempel die je wilt gebruiken. Snijd een tweede kaart een centimeter groter. en snijd een derde kaart, die over je eerste kaart heenpast en snij daar een paspartout uit. Snij een dubbele zwarte kaart uit, die weer een halve centimeter groter is dan je tweede kaart
 
Plak de paspartout kaart over je eerste kaart. Poets met een willekeurige kleur inkt.( hier victorian velvet) Verwijder de paspartout oftewel je mask en bewaar die voor een volgend gebruik.



 

Beínkt je stempel met een goede zwarte inkt (b.v. Archival) en druk hem af op je kaart. Het is leuk als je stempel ergens de gekleurde vlakjes raakt.

Vervolgens kleur je de stempelafdruk in m.b.v. een waterbrush. Wil je het geheel rustig houden, gebruik dan steeds één kleur.

Versier de randjes met b.v.gestempelde ijskristallen. Hier heb ik ze eerst een keer afgestempeld en daarna pas op de kaart, zodat ze iets minder duidelijk zijn en op de achtergrond blijven.


Ik heb een gelpen gebruikt voor het aanbrengen van witte stipjes.

Beïnkt de gehele rand van je tweede witte kaartje.
 

Plak vervolgens alles op elkaar. Ik krijg het niet voor elkaar om sommige foto's te draaien. Misschien maakt Blogger dit in de toekomst weer wat eenvoudiger!


 
En dit is de hele serie bijelkaar. Ook de make en take van Liesbeth heb ik aangepast.

maandag 4 oktober 2010

Shopaholic?

Yep! Maar er waren ook weer zulke leuke stempels en andere hebbedingetjes op de beurs. Zeg nou zelf? Dat kun je dan toch niet laten liggen? Of wel?
En vandaag meteen wat nieuwe ATC-tjes gepoetst met één van mijn nieuwe kerststempels.

zondag 3 oktober 2010

Swap is binnen

Hierbij de ATC-tjes die ik van de SNNswap heb gekregen. Wat zijn ze leuk! Gisteren op de beurs ook meteen wat hoesjes en een paar verzamelbladen gekocht. Ondertussen wordt het al een hele verzameling.

En ook nog een leuke make and take gedaan in de stand van Art Journey. Weer een leuk idee opgedaan voor hele snelle kerstkaarten. Maar je kunt er natuurlijk ook een andere draai aan geven. dames bedankt. Ik zal nog even een fototje maken van al mijn inkopen en die morgen plaatsen. ('t is echt vreselijk!)

vrijdag 1 oktober 2010

Halloween????

Hier in het hoge noorden vieren we geen halloween, maar wel St. Maarten. Er zijn wel enkele overeenkomsten: spinnen, spoken en snoep. Dus het hele thema spreekt mij wel aan. Ach de data zijn wat anders en 11 november is het geen Allerzielen, maar een kniesoor die daar op let. Je kunt deze kaart dan ook zien als een vingeroefening voor het echte werk. 11 november hangen er altijd spinnenwebben bij mijn voordeur, met allemaal lichtjes in pompoenen etc. Dan kan ik deze kaart er mooi bij hangen. Ondertussen is Halloween het thema van het Men'scardsworldchallengeblog. Deze keer met extra leuke prijsjes. Inzenden dus maar! Het papier is van Basic Grey, de stempels heb ik geleend van Berlinda en die leuke spinnetjes komen bij Yvonne's Doetiek vandaan, evenals de stansjes van de vleermuizen.
De extra prijsjes die te winnen zijn:

http://daniellekaartenpret.blogspot.com/