dinsdag 30 november 2010

En de tags gaan naar....

Dit ga ik toch eens wat vaker doen. Ik ben zelf dol op verrassingspost en vind het ook wel geinig om af en toe eens iets zomaar weg te geven. En het is tenslotte bijna Sinterklaas.......en de Kerstman komt ook alweer om de hoek kijken.Hoewel ik daar niet zo in geloof eigenlijk......in die Kerstman dan!
Deze tag gaat naar Nora!
Deze tag gaat naar Ellie!
En de laatste is voor Jetty!

Ik zal de beschrijving er achterop plakken. Het hartje is gemaakt door Tanya Watts herself en is van drie kleuren UTEE. Dames mailen jullie je adres? Dan komen ze jullie kant op.

maandag 29 november 2010

Zes!!

Ik heb wel een ingewikkelde gemaakt hoor, maar die mag ik nog even niet plaatsen. Wel laat ik vast even zien welk een leuke belletjes ik er op gemaakt heb. Misschien nog een ideetje voor jullie eigen kerstkaarten.
De dame achter de kassa dacht dat ik voor die schattige hartjes ging.....maar nee, mijn scrapoog had allang gezien dat ik hem kon slopen. Want ik wilde losse belletjes!!
En vanmiddag heel snel zes kaarten in elkaar geflanst. Waarmee maar weer bewezen is, dat mooi papier het halve werk is.

Greet en ik hebben ook de drie tags verloot, morgen schrijf ik daarover even een klein berichtje.....

zondag 28 november 2010

Mijn serie is af

Hè, hè, vandaag tussen het verven door mijn serie af kunnen maken. vanaf morgen gaan we weer op de ingewikkelde toer! heerlijk. En ook nog een beetje verder stoeien met de BLEEK techniek.


Puinhoop!/ verloting

Maandagmiddag 29 nov. maken we de verloting bekent! Voor nieuwere berichten scrol naar beneden.

Jammer dat jullie mijn eettafel niet kunnen zien.........wat een puinhoop! Omdat ik graag de tags af wilde maken, liggen er allerlei doosjes en prulletjes en wat al niet op tafel. Maar met het resultaat ben ikzelf gelukkig wel tevreden. Enkele tags komen niet door de ballotage en hoewel ik de technieken wel leuk vind, kon ik toch niets bedenken om ze aantrekkelijker te maken.
En dan nu het volgende: In navolging van mijn beste vriend "His Holtziness" wil ik de tags, die ik onder leiding van Tanya Watts gepoetst heb en gestempeld met al die geweldige stempels van Art Journey, gaan verloten. laat een leuk berichtje achter en vertel daarin welke tag je zou willen winnen én waarom!! Dan zullen ik en mijn scraptafelgenoten er volgende week drie winnaars uitkiezen.
Voor het pimpen

Na het pimpen. Ik vond nog allerlei leuke dingetjes in mijn moeders naaidoos!
En tot slot voor iedereen die graag kerstkaarten maakt nog een linkje naar mijn scrapvriendin Greet, die nog niet zoveel verstand heeft van bloggen ( het wel aan het leren is) maar wel verstand heeft van productie draaien!! Als je gaat kijken doe haar dan de groeten.........

donderdag 25 november 2010

En wat BLEEK.....

Op het blog van de Fryske skrapfabryk kwam ik een leuke link naar een tutorial tegen over stempelen met bleekmiddel. Wie verzint zoiets?? Dus dat wilde ik meteen wel even testen. Niet gedacht dat dat zo'n leuk resultaat zou geven. Na het stempelen zie je het almaar bleker worden. Let op: Alleen met rubberen stempels stempelen en meteen goed afspoelen. Je kunt het bleekproces stoppen, door te verwarmen met je heattool. Nu nog even uitproberen of het ook werkt op scrappapier.....
O ja en nog even over die tags: Als je er graag één wilt, moet je kiezen (ook al vind je ze allemaal even mooi) én erbij vermelden waarom je juist díe tag wilt hebben.

maandag 22 november 2010

Gerangerised!!

Afgelopen vrijdag een opfriscursus "poetsen" gehad van Tanya Watts. Heerlijke ochtend gehad bij Art Journey in Sleen. 's Ochtends alle Tim Holtztechnieken in een workshop doorlopen en na een heerlijk kopje soep, 's middags een demo gehad met de Melting Pot. De tags die we die ochtend gemaakt hebben laat ik morgen zien ( nog even pimpen), maar mijn inkopen zal ik nu vast plaatsen. (allemaal spulletjes waar ik echt niet zonder kan ;o) En o wat was het leuk om Tanya Watts in het echt te ontmoeten!

donderdag 18 november 2010

DDCC # 91 Sketch van Dorcas

Zelfde stempeltje.....andere stijl. De nieuwe challenge op ons DDCC-blog is naar aanleiding van een sketch van Dorcas.


Je hebt veertien dagen de tijd om mee te doen en er is weer een leuke prijs te winnen. En kerstkaarten maakt toch iedereen????? hieronder mijn voorbeeldkaart, met het prachtige kerstpapier van My Little Jellow Bycicle:

woensdag 17 november 2010

Neefje.....

Mijn grote neefje is vandaag jarig. net als mijn dochter is hij veertien geworden. en nu al een halve kop groter dan z'n tantetje. Vandaar maar een beetje een stoere kaart.

Gestempeld op glanzend fotopapier en gepoetst met distressinkt. En de sleutel en de radertjes zijn gemaakt van grungepaper. Eerst geverfd met koperkleurige acrylverf en daarna door de cuttlebug gehaald met diverse embossingfolders.

maandag 15 november 2010

De map voor pap!

Op de peuterspeelzaal maken wij met de peuters weleens als vaderdagkadootje een "map voor pap".  Dat leek mij ook wel leuk om eens voor mijn eigen vader te maken. Maar wel iets ingewikkelder, dan alleen maar stikkertjes opplakken. Deze week was het zover, want hij is 75! geworden. Alle gasten hebben iets ingeleverd om er in te stoppen en ik heb voor het eerst echte lo's gescrapt. In één dag was het klaar. Eerlijkheidshalve moet ik daar wel bij vermelden, dat mijn mannetje alle foto's gescanned en geprint heeft......met mijn hartelijke dank. En dat het idee al enkele weken in mijn brein aan het gisten was. Bij de boekhandel hadden ze alleen maar zulke rode mappen. Dus heb ik eerst alle randen zwart geverfd. En bijpassende embellishments zwart en koperkleurig geverfd.

 

Beetje knippen en plakken........


......en stempelen en poetsen en distressen. Pfffff! Het eerste gedeelte kun je zichtmappen in bevestigen met de snelhechter. En in het tweede gedeelte kun je losse bladen bewaren. Gelukkig vond iedereen hem wel mooi geworden. En paps ook! (En ik was er zelf ook wel blij mee....vooral ook dat het op tijd af was.)
 .

donderdag 11 november 2010

Leuke embossingfolders

Het blijft nog even clean & simple. Maar gelukkig wel even weer wat anders dan de vorige kerstkaarten. Op de markt heb ik deze leuke embossingfolder gekregen (voor mijn demo een paar weken geleden in Winsum). Je kunt hem natuurlijk naturel door je embossingapparaat draaien, maar jullie kennen onderhand mijn passie voor inkt. Dus inkt erop en dan door de cuttlebug......En die leuke ijskristal is al een ouwetje, maar die zag ik "hergebruikt" op Kath's blog. En zo lijkt hij weer helemaal nieuw. Deze keer geen tijd voor een uitgebreide tutorial, maar heb je vragen stel ze dan gerust.
Caroline heeft mij ondertussen een mailtje gestuurd, dus de candy is bij deze afgehandeld!

maandag 8 november 2010

En de candy gaat naar..............?

Iedereen heeft zeer geduldig af moeten wachten (behalve Connie;o)), dus we draaien er niet langer omheen. De CANDY gaat naar Caroline uit belgië. En Caroline schreef:
hallo
kijk regelmatig naar je blog

kom gerust eens een kijkje nemen op mijn blog

helaas door omstandigheden de laatste tijd niet zoveel kaartjes gemaakt

groetjes uit belgie

caroline

Vanmiddag heeft Berlinda de trekking verricht, nadat ik eerst al jullie namen met de hand op kleine briefjes had geschreven. Ik was aangenaam verrast door de vele reacties op mijn doosje. En dan moest je nog maar afwachten wat er in zit.

Caroline in iedergeval gefeliciteerd en veel plezier met de inhoud. Je hebt overigens een week de tijd om te reageren en mij je adres te sturen. Daarna gaat de candy nogmaals verloot worden. Dus mail me!!!
 De laatste paar dagen was het hier een beetje druk, maar ik heb vanmiddag gelukkig nog wat kunnen voorbereiden voor de workshop van morgen. Ik hoop dat de dames van vieze vingers houden.......

Candytime!

Candy gesloten!!!!

Voor nieuwere berichten scrol naar beneden

Langzaam maar gestaag kruipt de teller naar de honderd volgers.......hoe gaaf is dat!!!!!! Ik vind het wel tijd worden voor iets leuks. Elke keer lees ik met veel plezier jullie commentaar op al mijn gepruts en ben ik blij dat ik mijn creaties via blogger met de wereld kan delen. Het is leuk om voor familie en vrienden kaartjes te maken hoor, maar het is toch iets anders als je andere mensen kunt inspireren via dit medium. Oké, genoeg sentiment: wat zit er in de candy???? Ha, ha, verrassing......Ik ben zelf ook gek op verrassingen, dus ik vertel alleen dit: Er zit een stempel in, er zit een pons in (jawel gesponserd door Yvonne's Doetiek), er zit wat bling-bling in en wat tags en......nou je ziet het wel als je em krijgt. Wat moet je daar voor doen?
1. Zet de candy in de sidebar van je eigen blog, met een link naar dit bericht.
2. Laat een berichtje achter onder dit bericht.
3. Ik vind het leuk als je mijn blog gaat volgen, maar dat moet je zelf maar weten.
4. Wacht geduldig op de uitslag.

Ik laat de candy een maand staan, dat moet toch lang genoeg zijn om die honderd te halen? Of moet ik hem nog wat langer laten staan......tja, je weet het maar nooit.

And for my non-dutch followers: If you want to win this candy.....please
1. Put the candy in your sidebar
2. Leave me a message here
3. follow my blog if you like
4. be patient.

dinsdag 2 november 2010

Nog ééntje dan/ DDCC# 90 clean & simple.

Gisteren zaten we met maar liefst vijf scrapdames aan mijn grote tafel. Héél gezellig, maar weinig resultaat. Dankzij een idee van Alma wel een nieuwe twist aan mijn kerstserie toegevoegd: In plaats van het randje te inkten.... een scrappapiertje erachter. En daar heb ik er toch genoeg van. Dus net weer even anders. Als de nieuwe gordijnen hangen zal ik een foto van de tienerkamers plaatsen. We hebben er alle vier hard aan gewerkt en zijn best trots op het resultaat.
En ondertussen heeft mijn blog zomaar 10.000! hits gescoord sinds februari, hebben er 70! mensen gereageerd op mijn candy en heb ik al bijna 150! volgers. Wat geweldig leuk.

En opeens is het alweer bijna tijd voor de nieuwe challenge op het DDCC-blog. We hebben ongelooflijk veel inzendingen gehad voor onze Halloweenchallenge. Daarvoor dank! De nieuwe challenge is: clean & simple, vandaar deze inzending........clean ( niet te veel opsmuk) & hij lijkt simpel (toch?)