maandag 31 januari 2011

Sprakeloos.......

Hoe kan het toch dat ik ineens 190 volgers heb??????? Waar komen die zo plotseling vandaan met z'n allen?
Wow, ik zie het al: het is de schuld van Eline...........ze heeft me op haar blog vermeld! LEUK, LEUK, LEUK! En wat een lieve berichtjes allemaal....ik ben helemaal in mijn nopjes!!!!(vandaar al die uitroeptekens) Ik ga er eens lekker van zitten genieten. En een berichtje zonder foto...tja dat is misschien een beetje saai. Alleen is dit kaartje voor mijn schone zuster en die mag ze nog niet zien en hij is ook voor het DDCC-blog voor aanstaande donderdag. Dus dan komt ie er helemaal op.

zondag 30 januari 2011

Beursgang......

Nee, nee.....geen aandelen te koop! Maar ik mag wel óp de beurs gaan staan. En wel te weten voor Annemarie van Liselore Design. Zo leuk lijkt me dat. Ik heb haar leren kennen op het SNN-forum en mag haar gaan helpen in Hardenberg. De beurs is van vrijdag 18 t.m. zondag 20 februari en ik ga de hele vrijdag  helpen. Dit doosje had ik alvast van Annemarie gekregen en die heb ik in stijl voor de beurs gepimpt. Mijn borduurgaren kan erin en er gaan ook nog wat klosjes mee. ik kan niet wachten.....


p.s. op de klosjespagina staan nieuwe klosjes van @nneke en van Alma.

zaterdag 29 januari 2011

Klosjes pagina en leuke post.....

Op mijn blog heb ik een nieuwe pagina geopend. Het is de bedoeling om op deze pagina zoveel mogelijk verschillende klosjes te gaan verzamelen. Heb je een klosje gemaakt en wil je die wel delen met al mijn lieve bloglezers? Stuur me dan een berichtje en dan zet ik hem erbij. Ik heb al één berichtje van @nneke gepubliceerd. Uiteraard met een linkje naar haar blog.
Verder kreeg ik vandaag leuke post: ik had monogram patronen besteld en die zijn gearriveerd. En zo schattig ingepakt! Met een kaarsje en een theezakje, zodat ik goede sfeer kan gaan zitten borduren. Ik dacht nog even......en de chocola dan?......maar dan word je borduurwerk natuurlijk vies;o)
(Morgen even een fotootje uploaden.....kan hem niet vinden....#@*....)
http://cindycountryhome.blogspot.com/

vrijdag 28 januari 2011

klosjes-tutorial

Elk begin is lastig....via de mail kreeg ik een aantal vragen over de klosjes. Ik heb er voor mezelf ook één gemaakt en die meteen maar even in stappen gefotografeerd. Let wel de maten kun je natuurlijk zelf variëren en de klosjes zo groot/klein of dun/dik maken als jezelf wilt.
Alle benodigdheden.

Gebruik een mooi rond voorwerp om de body te verlijmen.

Poets de randjes en zet er eventueel stempels op.

Plak alles op elkaar.

Maak een mooi kapje van b.v. kralen en spacers of bloemetjes en kant.

Zet het stevig vast.

Versier naar believen.


Kantjes/ touwtjes/ lint, etc.
Maken jullie ook van die leuke klosjes, laat het me dan even weten. Dan kunnen we elkaar linken als je dat leuk vind.

woensdag 26 januari 2011

Klosje.

Dit is zo'n leuk tussendoortje om te maken......en ik had ook nog een bedankje nodig voor Anneke, die mij ook geholpen heeft voor de open dag. Nadeel is wel dat mijn spacers bijna op zijn.....Ah even gauw naar Annen. Yvonne heeft vast wel iets wat ik kan gebruiken.

dinsdag 25 januari 2011

borduurspulletjes

Wat zo'n boek al niet te weeg kan brengen.....

Naaidoos.....

Mijn volgende project wordt een naaidoosje met inhoud. Gisteren eindelijk de was opgevouwen, maar vandaag weer lekker rond de eettafel met z'n drietjes. Om Greet en Berlinda te bedanken voor hun inzet, heb ik voor hen allebei een klosje gemaakt. Ik ben ze al op een aantal blogs tegen gekomen en ze zijn superleuk om te maken. Het prachtige rode touwtje heb ik van Anton gekregen en nu hoef ik niet meer bij de slager te bedelen.

zondag 23 januari 2011

Mijn lief!

Vogel:
Op de valreep nog even dit statieportret laten maken van mij en mijn lief. Ze is héél schattig en ik vind haar adembenemend mooi. Binnenkort verhuizen wij naar de etalage van de pipoos in Groningen. Is dat niet geweldig? Dan kunnen we de hele dag door het raam "mensjes" kijken.
Anette:
Wat was het weer leuk op de opendag bij Pipoos! heel veel bekende gezichten aan mijn tafeltje gehad. heel veel gekletst en uitleg gegeven en vandaag ben ik dan ook weer een beetje schor. De catering was weer prima verzorgd en Anton wil ons zeker een beetje vetmesten, want we kregen een heuse "Poffert" mee naar huis.....
Vandaag een beetje afkicken van het dagelijkse freubelen en eens even mijn huishouding aanpakken. de (schone) was ligt anderhalve meter hoog opgestapeld op mij te wachten.....zucht....wie heeft daar nou zin in?

vrijdag 21 januari 2011

DDCC#96-jan 20- sketch

Ik loop een beetje achter bij het DDCC. Hoe zou dat nou toch komen? Gisteren is de nieuwe challenge ingegaan.  Ik ben gewoon in dezelfde stijl doorgegaan, dit keer naar aanleiding van deze simpele sketch:

Inspiratie van Inge: kartonnen dozen recyclen!
Kelly looft een hele leuke prijs uit! Maar onze challenges zijn nu wel wekelijks, dus je hebt tot volgende week donderdag de tijd. Moet lukken toch.

En dan nog even dit: Één van mijn vogelkooitjes kwam verschoven uit mijn cuttlebugje. Toen dacht ik-weggooien......of.........tada: Hamsterkooi, of babybox, of boodschappenkrat, of......
Greet kon hem meteen gebruiken voor dit prachtige babykaartje. Vind je hem leuk, laat dan een berichtje op haar blog achter....Dat vind zij dan weer leuk! Klik hier.

donderdag 20 januari 2011

Rond is ook leuk!

Naar een idee dat ik zag bij @nneke......Maar wel veel meer werk dan een vierkante. Eerst is de diameter al een gepuzzel.....en hoe plak je de bodem er dan in.....en hoe los ik het op dat de bovenkant niet indeukt. Met hulp van Greet ben ik uiteindelijk wel tevreden over het resultaat. Hij is in ieder geval mooi rond geworden.
Vogeltje van Marianne


kettinkje van de bouwmarkt.....zelf een deurtje
gefabriceerd

Serredak van mica, naar een topidee van Greet


Detail bodem: twee cirkels op elkaar
geplakt, met daartussen in allemaal kleine
plakstrookjes.


woensdag 19 januari 2011

fris en fruitig!

De knipvellen vind ik maar zo-zo.......paradijsvogels zijn er kennelijk in allerlei variaties....
Je kaartjes worden er echter wel heel vrolijk van.


dinsdag 18 januari 2011

Druk, druk, druk!

Grappig....deze titel heb ik al eens eerder gebruikt....Vanochtend lekker gewerkt en nu even tijd om de laatste berichten te plaatsen. Gisteren zijn we met z'n allen zeer productief geweest:
....van Anneke....

....van mijzelf.....

....van Greet.....

....van Berlinda......

......Éline's papier en stempels.......


....om uit te delen.....
Met loshangende paradijsvogel

Wie heeft het deurtje open laten staan?!


zondag 16 januari 2011

Theedoos???

Nou, van oorsprong is het een theedoos........ik heb er echter een uitdeeldoos van gemaakt. En de inhoud ga ik dan ook uitdelen op de opendag. (volgende week pas!) dus als je toch in de buurt bent kom dan even een praatje maken in de winkel.
Theedoos eerst wit geverft met latex

Hier zaten eerst brads in gestoken....en ik bewaar alles.



Net een soort bloemschikken.....

Achterkant.

Zet de bloemetjes vast met een dotje lijm en knip de draadjes kort af.

Doily erbij en de nieuwe stansen van Marianne.

Weg theedoos.......en klaar uitdeeldoos.
Morgen is ons knutselkluppie er weer en ze hebben beloofd om te helpen, dus dan ga we de doos vullen.

p.s. Dit leuke prijsje heb ik gewonnen met de Decemberchallenge op het SNN-forum. Ik ben er helemaal weg van. Het lijkt zelfs wel of Claudia eerst op mijn blog gespiekt heeft voordat ze iets ging opsturen. De stempels heb ik meteen gebruikt op bovenstaande doos.

zaterdag 15 januari 2011

Let ik even niet op........

Zeker goed gelukt dat speeddaten.......?
Het vogelkooitje is ook af, maar het is alweer zo donker. Grrrrr. Saai weertje weer.

vrijdag 14 januari 2011

Bruidsschat!

Vogel: mijn veertjes zijn gepoets en vanavond komen de gasten voor het speeddaten. Ik heb ook alvast mijn bruidsschat klaargezet als extra lokkertje. Ik laat zo spoedig mogelijk weten of het ook iets opgeleverd heeft.......


Met inhoud.....














En dubbele bodem.....

En nog meer schatten.....

DMC-kleurnummers: 814, 335, 962, 776, 840, 842, 3033.
Anette: Nog één weekje te gaan, en dan is de opendag.......Gisteren de nieuwe stansen gekregen om de Mariannekaarten mee voor te bereiden. Het leek me ineens zo leuk om er een écht vogelhuis van te maken. Hier de tutorial en morgen de afwerking:
Stans de vogelkooi 4x uit en beinkt het geëmboste gedeelte terwijl het nog in de stans zit.
Maak een bodempje voor de stevigheid.
Plak de 4 kooitjes op gelijke hoogte op de randjes van de bodem.
Verstevig ook de bovenste hoekjes, door er een klein strookje papier tegenaan te plakken.
Buig de topjes voorzichtig naar elkaar toe en plak vast.
Achteraf bedacht ik me dat het slimmer was geweest om eerst de inhoud er in te stoppen?! ;o)