vrijdag 27 mei 2011

Designer for a day.

Via, via..........ik las op het blog van Eline, dat ze een nieuwe site voor Marianne had ontworpen.

Daar was ik een hele tijd niet op bezoek geweest (vroeger, voor het blogtijdperk, héél veel) en ik dacht: "kom laat ik weer eens een kijkje nemen".

Ik ben alle tabbladen langsgefietst en kwam alweer een aantal begerenswaardige nieuwe producten tegen.

Maar wat ik ook tegen kwam was het item: Designer for a Day.

Tja.....en wie niet waagt......dus ik stuurde Marianne een mailtje dat het mij erg leuk leek om daar aan mee te
doen.

Tot mijn grote verrassing kreeg ik diezelfde dag al een positief antwoord!!!! hoe leuk is dat?!

En de dag erna lag het volgende bij mij op de mat met de opdracht:"maak er iets leuks van, groetjes Marianne".

Kijk en met zulke leuke spulletjes is dat niet al te moeilijk.......ben er meteen mee aan de slag gegaan!

Kijk ook even op de vernieuwde site voor nog meer prachtige voorbeelden met dit leuke papierblok.
De muzieksleutel is een uitvergrootte scan van de stans, uitgeknipt uit desinpapier.


En als kersje op de taart mag ik ook nog deze leuke award op mijn blog zetten:

Ik wens jullie allemaal een fijn weekeind.......en met mijn hartelijke dank aan Marianne!
En omdat er toevallig op het Marianne Design Challenge Blog een challenge is met het thema tag......

donderdag 26 mei 2011

DDCC #114: sketch

Het is alweer donderdag en tijd voor een nieuwe uitdaging op het DDCC-blog. Onze sponsor is deze keer Pattie van Patties Creations en de sketch is gemaakt door Dorcas.
Kelly is overigens op zoek naar een aantal nieuwe leden om ons DT te versterken. Heb je interesse kijk dan even op het blog voor details.
De vlinder is een Digi van Patty en als je wilt weten wat ik verder gebruikt heb voor deze kaart, klik dan even door naar Claudia's Scrapbookzolder-blog.
Hebben jullie de nieuwe site van Marianne Design al gezien??? Morgen hierover meer......

maandag 23 mei 2011

13!

Mijn lieve kleine schattige ventje is ineens alweer dertien jaar geworden. Als je niet oplet zijn ze zomaar de deur uit! Tijdens een heerlijke cropdag in Eext heb ik op het nippertje deze kaart voor hem gemaakt. Met een prachtig nieuw papierblok van Tim (gekocht op Claudia's Scrapbookzolder) en gemaakt met een van zijn te gekke stansen (geleend van Astrid). En zijn commentaar: "oh, leuk hoor"...........pffffff mannen.......

dinsdag 17 mei 2011

Sterkte....

Gisteren bereikte ons het bericht dat er een zeer gewaardeerd SNN-forumlid en DDCC DT-lid is overleden. Zij was al langere tijd ziek, maar droeg haar ziekte met een optimisme en kracht waar je niets anders dan grote bewondering voor kon hebben. Niet eerder maakte ik een condoleance kaartje.......freubelen doe ik liever uit vreugde en niet uit verdriet........ maar we hebben zo van haar creaties mogen genieten, dat ik dit kaartje, met haar in mijn gedachten, voor haar familie heb gemaakt.
(Je kunt geen reacties bij dit bericht plaatsen.)

maandag 16 mei 2011

Inspiratie

Binnenkort gaan Claudia en ik onze eerste workshop samen geven. Natuurlijk gaan we dan lekker labels "poetsen". Ik droom zelfs over labels en in blogland komen ook de leukste labels voorbij. Dit label is een liftje van Inge......en Inge raakte weer geïnspireerd door Paulien.......en zo gaat dat maar door....

Zo plak je de pareltjes mooi op hun plek. Ik gebruik Glossy accents als lijm.

Stempel van Viva Decor: Vintage lace
Wil je meer weten over dit label, of een workshopje boeken, kijk dan even op het Scrapbookzolder blog.

woensdag 11 mei 2011

DDCC# 112: Winged Things

Ik was een beetje aan het opruimen en heb wat leuke restjes in elkaar geflanst voor de nieuwe challenge op het DDCCblog. het thema is winged things en onze sponsor is deze keer: Whimsie Doodles.

Het hart heb ik uitgeknipt uit karton. Aan een kant haal je er een laagje af, zodat je de ribbeltjes ziet. Slordig insmeren met gesso en drogen met de heattool. Op een restje cardstock geplakt en weer hartvormig uitgeknipt. Restjes papier gescheurd en gemat en nogmaals gescheurd. Digi-stempel van Whimsie Doodles ingekleurd met distress inkt en met een wit randje uitgeknipt. Tekst is ook een digi, op maat gemaakt zodat het in de ticket zou passen. Hier en daar een eyelet en wat nietjes, restje kant, touwtje.........niks meer aan doen.

Het fijne van die digitale stempels is dat je er Word op los kunt laten. En ik begin eindelijk een beetje te begrijpen hoe dat allemaal werkt. Jammer genoeg gaat de inkt van mijn printer wel "bloeden" als ik de afdrukjes inkleur met aquamarkers of distressinkt. Wie weet hoe ik dat kan oplossen??

maandag 9 mei 2011

Masking met Masking Fluid

Wie wat bewaart heeft wat.......het staat al jaren in de kast en ineens komt het weer van pas! Ik wilde namelijk graag een gekregen afdrukje masken, maar dat gaat niet als je niet nog een afdrukje kunt maken op masking paper. Of toch wel?!
In een ver verleden deed ik nog wel eens aan Shadow Painting....en daar heb je van die flesjes vloeibare rubber bij zitten. Die zitten dan weer om de haverklap verstopt...en toen heb ik al eens een flesje masking Fluid gekocht. maar dat was dan weer te dun om er mooie lijntjes mee te trekken.......dus ongebruikt in de kast.
En gisteren kwam het ineens weer van pas.
Met een oud/goedkoop penseeltje smeer je je afbeelding in met de masking fluid......even laten drogen of de heattool gebruiken.......stempelen over je afdrukje........rubber laagje voorzichtig verwijderen door het er met je vinger af te rollen.......en klaar is je afdrukje om verder in te kleuren.


Eline's flowerz papier als kleurinspiratie.

Deze aqua-markers heb ik gebruikt.

Vilt-blommetjes m.b.v. de cuttlebug.
En wil je de hele kaart zien???? Die staat op het blog van Liselore Design. Van haar kreeg ik namelijk het leuke DT-pakketje om dit kaartje mee te maken.

zondag 8 mei 2011

And the winner is....

Hoera, het is zondag! Een weekje blogvakantie is leuk........je kunt al die karweitjes die anders blijven liggen eindelijk eens doen.......maar je krijgt toch afkick verschijnselen.
Mijn dochter heeft zojuist het winnende lootje getrokken:
Petra gefeliciteerd: jij hebt de tag gewonnen. Mail me je gegevens en hij komt naar je toe.

En wat doe je zoal als je niet zit te bloggen......tuinieren:

#@*!#$ totaal opgevroten Akelei

Tenminste als er nog iets van over is ....... Op mijn gemak een verjaardagskaartje maken tijdens het croppen bij Anneke.
Dit  papier van Basic Gray behoeft geen verdere franje.

3-D raketje met een vingerafdruk van Irene in de nog natte Glossy-accents.;o)
En een heerlijk dagje Slagharen:

Ik ben niet bang!

Dat ding ging toch hoog!
En voor je het weet is het weekje alweer om. En het is dan wel moederdag (ik ben heerlijk verwend vanmorgen), maar ik moet nog minstens 4 wassen draaien. Dus dat ga ik nu maar eens doen!
Fijne zondag allemaal1

woensdag 4 mei 2011

Eerste workshop in samenwerking met de Scrapbookzolder!


Workshop labels maken!

Tijdens deze 3 uur durende workshop maak je 8 labels met Tim Holtz technieken. Je leert werken met distress inkt, embossingpoeder, masks, stempels en meer… Je bent verzekerd van een leerzame middag en je krijgt de beschrijvingen erbij zodat je alles thuis nog eens kunt nakijken en oefenen!

Hieronder een impressie van de workshop:

Zaterdag 21 mei en zaterdag 11 juni


13.30-16.30 uur.


De workshop wordt gegeven door Anette van den Berg en Claudia Herwig.


Locatie Assen of nabije omgeving (definitieve locatie volgt zsm).


De kosten voor deze workshop zijn € 19,95. Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en lekkers.


Het is raadzaam je eigen basismateriaal mee te nemen zoals snijmat, snijliniaal, schaartje, etc.


Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@scrapbookzolder.nl.We hebben een beperkt aantal plaatsen dus vol=vol.


Kun je niet op genoemde dagen maar wil je deze workshop wel graag volgen, neem dan contact met Claudia op via info@scrapbookzolder.nl.

zondag 1 mei 2011

Weekje vrij af......verloting

Ik neem lekker een weekje blogvakantie! De tuin lonkt en de kinders hebben vakantie. Er moeten nog een paar DT opdrachten gemaakt worden en een workshopje gegeven. En tijd is een schaars iets. Soms moet je dan iets schrappen en dat wordt komende week het bloggen. ( Meestal is dat de strijk....of de was opvouwen......ramen zemen.....op tijd koken.......foei).
Vanmiddag heb ik een van die geweldige labels van Tim Holtz gelift. Ik vind het wel een leuk idee om dit label te verloten. Dus vinden jullie hem ook mooi, laat dan een berichtje achter en volgende week zondag trek ik daar dan een winnaar uit. ondertussen laat ik dit label meedoen met de challenge op het girls cards world blog. Daar is het dit keer: Alles behalve vierkant.

Blommetje van Kraft Glassine