woensdag 15 augustus 2012

Ha, ha......

Sorry meiden, ik wilde even een before en dan daarna een after laten zien.
Het uiteindelijke resultaat is wel wat ik voor ogen had, maar ik ben niet tevreden over de kwaliteit van het papier. Ik had namelijk met reïnkers zelf sprayinkt gemaakt van de zomerkleuren van Tim, maar het papier neemt te snel de inkt op en het trekt ook door het papier heen. Het is dus niet zo geschikt voor het nattere werk. En ik mag nog wel zo graag knoeien.....
Als je het eindresultaat goed bekijkt, dan zie je dat het label beter is gelukt qua achtergrond. Dus........dames, welke ondergrond gebruiken jullie voor je Art Journal????
De stempelset is de laatste in een serie van drie, die ik voor Creabest heb mogen maken.
Het is er een van Hampton Art/ 7Gypsies en heet Molto Bello.
9 opmerkingen:

 1. He, gelukkig kan ik nu toch gewoon gaan slapen straks. Het ziet er prachtig uit zeg. Jammer dat je papier niet helemaal is wat je ervan verwachtte. Ik heb geen ervaring met dit soort werk dus ik kan je niet verder helpen.
  Groetjes Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je eindresultaat wel erg mooi geworden hoor, maar advies kan ik je ook niet geven, heb alleen nog maar gedabberd op kraft.
  gr. Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf een boek van dik aquarelpapier gemaakt. En meestal smeer ik het nog in met gesso. Voor het absorberende spul heb je dan eigenlijk absorbent ground van golden nodig, maar dat is niet overal verkrijgbaar.
  Het eindresultaat is wel heel mooi!
  Leuk om te doen he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe als ondergrond een laag gesso op mijn papier, dan worden je kleuren ook helderder. En over de middenlijn plak ik een stuk schilderstape, zodat je inkt of verf niet doorlekt naar de volgende bladzijde. Ik denk dat je dan wel heerlijk kunt knoeien hoor! Anders moet je de filmpjes van Donna Downey eens bekijken, erg leerzaam en leuk!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anette,
  Ik heb een journal met wat dikker papier gekocht, maar ik gebruik ook aquarelpapier of karton waar ik kaarten mee maak. Maar ik ben ook maar een beginner, dus bij mij gaat het ook wel eens mis. Aan de andere kant vind ik het resultaat wel mooi!
  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan altijd een paar pagina's samen kleven als je verder wil werken in dit boek. Of eerst papier/stukjes papier op je blad kleven, dat zorgt ook voor stevigheid. Gesso moet je uittesten denk ik. Ik volg de lessen van Christy Tomlinson en zij beweert dat je geen gesso mag smeren als je wilt sprayen. Wel bij verf maar niet bij sprays.
  Ik werk in een Strathmore Art Journal, eentje speciaal voor Mixed Media. Dik papier (190gr) van heel goeie kwaliteit. Voor 'droog en nat' staat op de voorkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het eindresultaat is toch prachtig!
  Ik doe daar niet zoveel mee om de eenvoudige reden dat ik er niet zoveel over weet en wat er allemaal kan op dat gebied. Ik zou eens een workshop moeten volgen.

  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie pagina Annet en ondanks alles toch een mooie achtergrond.
  ik ben ook zo heerlijk bezig met een art journal, eerst gebruikte ik gesso als ondergrond, maar dat vind ik niet fijn, je inkt blijft afgeven, toen gebruikte in aquarelpapier wat ik er later inplakte, is ook niet alles.
  nu plak ik inderdaad wat bladzijden op elkaar, op de naad plak ik schilderstape en kliederen maar,

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb gewoon een oud boek bij de kringloop gekocht. Vaak gebruik ik gesso, maar ik heb ook al schilderstape geprobeerd en dat werkt ook prima. Heb nu een pagina in de behanglijm met wcpapier staan. Kijken hoe dat wordt. Gewoon vindingrijk zijn, dat kunnen we aan jou wel overlaten toch???????

  BeantwoordenVerwijderen