donderdag 26 april 2012

The Journey

Aanstaande zaterdag is er een Tim Holtz demonstratiedag bij Creabest in Ommen. Er zijn verschillende leuke en leerzame demonstraties en je kunt er ook een workshop van mij volgen. We gaan dezelfde workshop doen als op het Art Specially Event, dus mocht je die gemist hebben, geef je dan op via de site van Creabest en hopenlijk zie ik je dan zaterdag aan mijn tafeltje verschijnen.

Er zijn ondertussen al weer zoveel leuke stempels en stansen uitgebracht, dat het tijd werd voor een nieuw moodboard. Met een beetje geluk is hij zaterdag klaar en zullen we hem showen in de winkel in Ommen. Zo ziet hij er op dit moment uit, dus je begrijpt dat er nog wat werk aan de winkel is.......

maandag 23 april 2012

Diva op ATC

Nog zo'n leuke stempel van Art Journey. Heerlijk om een middagje mee te spelen. Wil er iemand ruilen?
Diva ingekleurd met de distressmarkers. De achtergrond met diverse kleuren distressstains.

woensdag 18 april 2012

Steampunk op ATC

Vandaag een heerlijk middagje scrappen en beppen in Wolvega. Omdat de ervaring heeft geleerd dat er meestal niet al te veel uit mijn handen komt, dacht ik dat het wel handig was om weer eens wat ATC-tjes te maken. En dan natuurlijk met mijn nieuwe stempelsets van Art Journey: Steampunk 1 en 2, gecombineerd met Tim Holtz.
ingekleurd met mijn nieuwe distressmarkers!

dinsdag 17 april 2012

Workshop Creabest/Art Specially Event

Wat heb ik veel bekenden gezien op het Art Specially Event en wat was het druk en gezellig!
Zoals belooft aan velen van jullie die de workshop hebben gedaan bij Creabest en ook degenen die helaas geen plekje aan de tafel hadden gereserveerd: De tutorial van het zakje. Het wordt een lange post......hopenlijk hebben jullie er wat aan.

Welkom overigens aan mijn nieuwe volgers. Leuk dat jullie er zijn!

Het zakje, gemaakt met behulp van de Scor- Pal:

Snij een strook Kraft van 13,5 x 28cm. Ril in de lengte op 1cm. en 3cm. aan beide zijden.
Ril in de breedte op 13cm. en 15cm. Knip in volgens de afbeelding en ril beide zijden nog op 2cm. tot 2cm. vanaf de bovenste vouwlijn. Maak daar de twee driehoekjes. 

Poets alle randjes van het zakje met Walnut Stain Distress Inkt. Stempel er lichtjes met een achtergrondstempel overheen. 
Snij een stukje Specialty Stamping Paper van 6 x 9cm. Teken met een potlood 6 vierkantjes van 3 x 3cm. op de achterkant
 Beïnkt een achtergrondstempel met de witte paintdabber: Snow Cap en maak een afdruk.
 Nogmaals beínkten en onderaan afdrukken, zodat het hele stukje bestempeld is. Drogen met de heattool.
 Beïnkt je stempels met Archival watervaste inkt. Een met Jet black en de ander met Coffee.
Let op! De foto's wijken iets af van de beschrijving. Kleur het kompas in met de nieuwe Distress markers. de kleuren die ik gebruikt heb zijn Aged Mahogany en Brushed Corduroy of Walnut Stain.
Drogen met de heattool. 
Knip je kaartje in drie strookjes
 Kleur elk strookje met Distress Stains. De kleuren die ik hier gebruikt heb: Mustard Seed, Faded Jeans, Peeled Paint
 Met behulp van de inkblending tool en distress-inkt blend je de kleuren. Rondom gebruik je Walnut stain. Met een licht vochtig doekje verwijder je hier en daar wat inkt van je achtergrond stempel. Knip nu alle vierkantjes los.
 Distress de randjes met de paper distresser. 
 Maak ze daarna weer bruin met walnut stain.



 Beïnkt de mini jalopy intens met Aged Mahogany distressinkt en bestrooi hem met Walnut Stain Distress Embossingpoeder. Verwijder met je vinger een beetje poeder van de randjes. verhit met de heattool.
Maak een raampje met behulp van een restje mica en blauwe alcohol inkt. Plak het raampje achter de auto en knip op maat.
 Smeer het pijltje in met een laagje lijm. Druppel daar direct enkele druppeltjes alcohol inkt op. Verhit met de heattool.


 De lijm gaat grote blaren vormen als je hem verhit. laat de blaren tijdens het verhitten steeds weer een beetje inzakken door de heattool uit te zetten. Goed laten afkoelen! 

 Plak alle onderdelen op het zakje. Plak het zakje in elkaar en maak er gaatjes in. Knoop er twee stukjes koord door en voilà!
Dank je wel lieve Nora! Het was ook fijn jou eindelijk te ontmoeten!!.......en al je Belgische vriendinnen......

woensdag 11 april 2012

Storm!

Het liep storm bij de aanmeldingen.....was de tafel maar twee keer zo groot! Niets aan te doen en voor de dames die achter het net vissen: Er komen nieuwe demonstratiedagen en workshop aan bij Creabest en dan kun je de schade ruimschoots inhalen. check de site of mijn "agenda".
En nog een klein sneakpeakje...ik ben verschillende varianten aan het uitproberen!

maandag 9 april 2012

Als jullie mij missen.....

....Dan ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor de workshop die ik aankomend weekend ga geven op het Art Specially Event in Zeist bij Creabest! Je kunt een gratis workshop komen volgen, maar je kunt je hier het best van te voren voor opgeven, want vol is vol! Ga naar de site van Creabest en geef je voorkeur op en dan zie ik je zaterdag of zondag wel aan mijn tafeltje verschijnen.
En om je alvast een idee te geven welke kant het ongeveer op gaat: Een klein sneak peakje.....

zaterdag 7 april 2012

Vrolijk Pasen!!

Met behulp van Berlinda en de inspiratie van Marianne Design mijn paastak versiert. Even lekker zoet en schattig. De chocolade paaseitjes zijn gelukkig bijna op en dan gaan we maar eens flink aan de wandel na de Pasen....

Iedereen een Vrolijk Pasen en een heerlijk lang weekend toegewenst!

Na de pasen belandt dit gewoon op een kaartje




Schattige houten figuurtjes van Yvonne's Doetiek


maandag 2 april 2012

Sweet Sixteen!!

Je kunt het er maar druk mee hebben: verjaardagen......
Mijn eigen 48ste verjaardag was afgelopen woensdag.....stralend mooi weer en lekker in de tuin gezeten!
Mijn dochter is dan vlak daarna jarig en dus vierden we het dit jaar lekker gezamelijk op 1 april......bewolkt, regenachtig en KOUD! Dus met een huis vol visite binnen gezeten.
Mijn kleine meisje is alweer 16.......zucht.
1 april grapje natuurlijk....

....en ze wil geen zoete kaartjes......