woensdag 31 oktober 2012

Groetjes uit.....

?....Utrecht!
Onze eerste dag zit er weer op en het is hier weer reuze gezellig. Vandaag lekker veel aanloop gehad  en leuke workshops gegeven.
in de aanloop nnaar de beurs hebben we nog een leuk board mogen maken voor het gangpad. Mocht je
 nog deze kant uitkomen, dan kun je hem komen bekijken:.

maandag 29 oktober 2012

Oerlelijk?....en vrijkaartje gewonnen door......?

Afgelopen weekend was het heerlijke scrap & bep-weekend van het SNN forum. Een heerlijk verwen weekend, waar alles mag en niets hoeft, behalve lekker veel freubelen en kletsen. We mochten ook een leuk mini boekje van stof maken en dit is mijn voorlopige resultaat:
momenteel ben ik verslingerd aan Dylusions
.. En die maffe stempels heb ik van Myra geleend en gemixed met Tim en Dyan. De één vind ze waarschijnlijk oerlelijk en een ander vind ze.....? Ik ben er nog niet over uit.....spuuglelijk of über grappig....

In ieder geval word ik erg blij van al die kleurtjes. En mijn handen waren ook het hele weekend prachtig van kleur....

En dan nu de winnares van het vrijkaartje voor de beurs in Utrecht:...........Henny!!!!!
Van harte gefeliciteerd! Henny stuur je je gegevens naar Claudia van Scrapbookzolder? Dan komt het kaartje naar je toe. info@scrapbookzolder.nl en zien we je wellicht op de beursvloer.

Het wordt even een weekje stil. Misschien heb ik een internetverbinding aldaar en dan stuur ik nog wat impressie fotootjes van de Krea-Doe. Anders tot laters!
O, ja en ieder die naar de beurs gaat wens ik veel plezier. Scrapbookzolder staat wat achteraan, maar we hebben dit jaar 10 % korting voor "snelle wandelaars". D.w.z. mensen die voor 11;00 uur bij ons afrekenen krijgen 10 % korting. dat is toch mooi meegenomen.
En we hebben ook nog iets leuks gemaakt: Scrapbookzolder heeft een van de "moodboards" gemaakt die in het hoofdpad staan.
heb je zin in een leuke make & take, dan ben je weer bij ons aan het goede adres. Hopenlijk wordt het lekker druk! Tot Ziens.
.

donderdag 25 oktober 2012

Herfst

heerlijk een weekje niksen in Beekbergen...nou ja...niksen...
Er was weer een aantal dagen "open atelier" op de camping.
ik had wat stempeltjes mee......en dan die prachtige paddenstoelen....

zaterdag 20 oktober 2012

Happy 10th Birthday: Creabest!

Vanwege het 10-jarig bestaan van Creabest Scrapbooking en Stempelen is er dit weekend een bloghop waarmee je een scrapbookpakket van Prima Marketing kunt winnen (uitleg hierover vind je op http://creabest.blogspot.nl/), en je natuurlijk heel veel inspiratie op kunt doen. Bij de bloghop kom je langs de blogs van een groot deel van het designteam van Creabest. We hebben allemaal een leuke layout, kaart(en) of project voor je gemaakt. Omdat we onze 10e verjaardag vieren, heeft iedereen iets rondom het getal 10 gemaakt! Je kunt de bloghop het beste beginnen bij het blog van Creabest.


Ik kon het niet nalaten om voor deze bloghop gebruik te maken van mijn nieuwe Dylusions Inkt van Dyan Reavely. Ik heb er ook een aantal waterpennen mee gevuld, voor het inkleuren van de plaatjes. Om er toch een herfsterig geheel van te maken, een piep klein spinnetje en het schattige uiltje toegevoegd van His Holtzines. En die letters....tja, vroeger op de middelbare school tekende ik overal van die dikke bolle letters op....ik moet maar weer eens wat oefenen!

Van Harte Gefeliciteerd!
 
Teken de letters met potlood op je pagina. Trek ze over met een watervaste marker. Spray inkt aan één kant van je pagina en druk het boek stevig dicht. Voeg eventueel extra inkt en water toe om een mooi geheel te krijgen.
 
Versier de pagina met stempels. Geef ze extra kleur door ze met een Dylusion-inkt gevulde waterpen enkele malen in te kleuren.

Gebruik een inkblending tool om met behulp van een masker een extra laagje aan je achtergrond te geven.

Bleek de ogen van het uiltje met dikke bleek.

Accentueer de spin met Glossy Accents. Gebruik voor de poten een cocktailprikkertje.

De paddenstoelen en "krullen" stempel je op wit papier. Vervolges knip je ze uit en kleurt ze in met de Dylusion-inkt. De inkt is vrij licht, maar wordt uiteraard donkerder als je er meerdere lagen van opzet.
De steeltjes van de paddenstoelen kleur je lichtjes met distress inkt antique linen.
Plak ze speels op de ondergrond en knip de overhangende delen netjes langs de rand van het boek af.
De witte accentjes zijn gemaakt met een Sharpie.
Gebruikte materialen van Creabest:
-Dylusion inkt: crushed grape, melted chocolate,pure sunshine
-Distress inkt: rusty hinge, antique linen
-Archival Jet Black
-Sharpie white
-waterbrush
-Pipet
-Masker: numbers
Stempels: Dylusions: Doodle parts

Eigen materialen:
-Stempels: Dylusions: further around the edge
                 Tim Holtz: mini halloween 3              
Voor het winnen van het pakket krijg je van mij de letter A
Veel plezier bij de volgende deelnemer.
Hop nu door naar het blog van Inge:http://ingesscrapblog.blogspot.nl/


------------

vrijdag 19 oktober 2012

Surprise, surprise!

Wie gaat er dit jaar allemaal naar de KreaDoe???? IK, IK, IK joepie!
Ik mag weer vijf dagen met scrapbookzolder naar de beurs. we hebben weer leuke make en takes bedacht en gaan ook demonstraties doen. Er is ook een "snelwandelaars"actie. Ben je benieuwd wat dat inhoud, kijk dan even op de site van Scrapbookzolder.


En tada....ik heb ook weer een vrijkaartje voor jullie trouwe blogvriendinnen.
Wil je in aanmerking komen voor een kaartje, laat hieronder dan een berichtje achter én plaats een linkje in je side-bar. Heb je geen blog? Geen nood, je mag me ook mailen.
28 oktober trek ik een winnaar, dus hou mijn blog in de gaten.
Overigens kun je bij Scrapbookzolder ook nog een kaartje winnen. Volg dan de instrukties op het Scrapbookzolderblog op. Succes en wie weet tot op de KREADOE!

Morgen doe ik mee met een leuke bloghop. Ik heb een sneakpeakje voor jullie: OEHOE

dinsdag 16 oktober 2012

kerstkaartjes.....

.....en een label leidt weer tot een kerstkaartje.....Ik was eerst niet zo enthousiast over deze kerststempels, maar begin ze steeds leuker te vinden!zondag 14 oktober 2012

Nieuwe inspiratie opgedaan.

Gisteren een supergezellige "verjaardag" gevierd bij Creabest. Prachtige voorbeelden gezien van Birgit Koopsen, Berthine en Boukje.
Boukje demonstreerde met de pan pastels: Mooi hè??

Van Boukje


Berthine  had een leuke make & take voor me verzonnen en die mocht ik de hele dag geven:

Exemplaar in herfstkleuren van mijzelf

Exemplaar in blauw en roze van Annemarie
  En als je dan weer huiswaarts keert met een hoofd vol ideeen (en een paar nieuwe spulletjes ;-) ) en je hebt de zondag vrijaf....dan komt er zomaar een kerstlabel uit de hoge hoed:
En ben je nieuwschierig hoe ik die gemaakt heb, kom dan zaterdag aanstaande naar Creabest in Ommen, want dan hebben we nogmaals feest en mag ik weer de hele dag iets TIM HOLTZERIGS demonstreren.


donderdag 11 oktober 2012

Boo! Oktober tag 2012.

Aanstaande zaterdag en zaterdag over een week mag ik weer lekker kliederen bij Creabest. Ze bestaan deze maand 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op de site vind je allerlei leuke acties en in de winkel vinden demonstraties  en make & takes plaats.
Wat ik zaterdag precies ga doen is nog niet bekend, maar dat het iets "TIM HOLTZERIGS" is dat staat natuurlijk vast.
Omdat Tim eindelijk zijn Oktober tag op zijn blog heeft gezet, kon ik er ook één maken zodat ik die aanstaande zaterdag kan meenemen naar de winkel. Uiteraard ontbreekt het mij weer aan allerlei spullen die Tim heeft gebruikt, maar daar is altijd wel een mouw aan te passen. Ik heb een stap-voor-stap tutorial gemaakt, zodat jullie kunnen volgen welke afwijkingen van het origineel ik nodig had om tot een bevredigend eindresultaat te komen.
Kijk vooral ook op de site van His Holtziness voor zijn prachtige TAG!

 Ik heb geen tissuepaper, maar patroonpapier werkt ook prima. Stempel tekst op een stuk patroonpapier, droog met de heattool.

 Plak het papier met enkele kreukels op het label. Je kunt hier bijvoorbeeld servettenlijm voor gebruiken. Prik het gaatje opnieuw met een prikpen. Laat het geheel goed drogen.
 Gebruik herfstkleuren distressinkt om een mooie achtergrond te maken. Drogen met de heattool.

Haal de bovenkant van de tag door een embossingfolder met bijvoorbeeld spinrag. Accentueer het geëmboste met Enamel accents black. Goed laten drogen.
 Stans enkele spooky figuurtjes uit grungeboard. Maak ze goed zwart met distressinkt black soot.
 Bewerk ze verder met Enamel accents, glitter embossingpoeder en stickles.
 Maak zelf een kreukellintje in bijpassende kleuren.
 Extra effecten krijg je door glimmermist te gebruiken en een stukje papertape.
 De katten heb ik extra zwart gemaakt door er met distressstain black soot over heen te gaan.
Mat het label op een stukje zwart cardstock, distress de randjes en maak af met de twee katten, de spin, een kantje, lintje, calender, clipje en tekst.

woensdag 10 oktober 2012

Scheuren....

Een van de opdrachten van de SNNoepdag was: gebruik iets op je werkstuk dat je uit een tijdschrift hebt gescheurd......bijna heiligschennis...ik heb iets uit "Daphne's Diary" gescheurd. En daar een héle grote tag mee gemaakt. dat ga ik toch eens vaker doen. Wat heeft het uiteindelijk voor zin om al dat ouwe papier te bewaren?? ;-)

maandag 8 oktober 2012

Art Journal #3

Dat geklieder is toch wel het allerleukste om te doen!!!!
Glimmermist, verf, inkt, maskers, dikke bleek, mooie stempel van Creabest, papertape, witte Sharpie, zwarte fineliner, kant en embellies.zondag 7 oktober 2012

Kerst.....kerst....kerst.....

Soms dan kom je een stempel tegen waar je gemakkelijk meerdere ideeen op los kunt laten....
Zaterdag werkelijk waar de hele dag gefreubeld. Op ons gezellige forum hadden we onze jaarlijkse SNNoepdag. Ik zal jullie besparen wat dat allemaal inhoud, maar het ging erom om zoveel mogelijk punten te scoren met verschillende creaties. Erg inspirerend om met verschillende opdrachten aan de slag te kunnen.
Hierbij mijn eerste frutsels. En jawel je kunt dat grote stempel dus heel gemakkelijk voor kleine kaartjes gebruiken....

maandag 1 oktober 2012

Groeten uit.....

.....Hardenberg! Het was weer gezellig, maar wel een beetje rustig. Vrijdag kregen we nog deze superleuke stempel van Papermania binnen en die moest natuurlijk gelijk uitgeprobeerd worden.
Ziehier de eerste afdruk....met wit embossingpoeder en twee kleurtjes Distress-stains. Touwtje erom en bedeltje erbij klaar. En deze stempel is maar liefst 16 cm. groot.