zaterdag 24 november 2012

Snelle labeltjes.

Altijd makkelijk om er een paar op voorraad te hebben en zo gepiept.
Snij een strookje papier van 6 x 21 cm. Je kunt er ongeveer 5 uit één A4tje halen.
Vouw de strookjes dubbel en scheur er aan de rechterkant een klein strookje af.
Versier met stempeltjes of plakwerk en een leuke tekst.Stans er een gaatje in en versier met een lintje of touwtje.
(het gepoetste rechthoekje is 3 x 5cm.

donderdag 15 november 2012

Kijk, dat schiet lekker op!

Ik geniet altijd enorm van jullie reacties op mijn kaartjes. Vaak zetten die opmerkingen mij  aan tot een reactie. Want Inge: dat hertje is natuurlijk superleuk (is overigens al een oudje), maar je hebt vast wel een ander hertje dat er ook leuk bij past!  En Anneke: ;-) ja het zijn supersnelle kaartjes. Ik heb de stopwatch er even naast gelegd en ik maak er vier binnen een uur. Kom het maar uitproberen.
Voor deze volgende set heb ik overigens mijn stempels van Timmie erbij gehaald en een hertje van Eline. En de tekst is gestempeld met mijn favoriete kleur van het moment: Artprint Brown en dat is er een van Memories.

maandag 12 november 2012

Sint Maarten.....

Wat gaat zo'n jaar toch snel voorbij.....buiten zijn de kaarsjes aan en lopen de kinderen weer met hun lampionnetjes door de straten. Nog even en dan is het weer december.
 Vanmiddag zijn we dus maar weer serieus aan de kerstkaart gegaan. In Utrecht heb ik zulke leuke houten stempeltjes gescoord bij Ludiec, dat we daar maar mee begonnen zijn.

De engelse tekststempel is er overigens een van Penny Black en het hertje een clearstempel van het kruidvat. :


zondag 11 november 2012

Hoe ging dat ook alweer? 2

Morgenochtend verschijnt het tweede deel van "hoe ging dat ook alweer?" op het blog van Scrapbookzolder. Vandaag laat ik jullie nog even de variaties zien, die er de afgelopen vier beurzen voorbij gekomen zijn. Ik heb in ieder geval een mooi stapeltje kaarten om te versturen. Een van deze kaartjes is echter van een dame die haar kaartje vergeten is mee te nemen in Utrecht. Misschien lees je dit bericht en denk je wel " he dat is mijn kaartje", neem dan even kontakt met me op.

donderdag 8 november 2012

Hoe ging dat ook al weer?

Nu alle beurzen voor dit jaar weer achter de rug zijn maak ik even tijd om mijn beloftes na te komen. In Mechelen had ik al beloofd dat het tutorial van de kaarten op mijn blog zou komen. En daar heb ik me vanmiddag eerst maar eens mee bezig gehouden. De andere kaarten en het kerstlabel komen op een later tijdstip.

Snij een vierkant uit Specialty Stamping Paper van 9 x 9 cm. Ook een dun strookje. Snij een vierkant uit zwart of donkerbruin cardstock van 9,5 x 9,5 cm. Ook een dun strookje. Snij en ril een rechthoekige kaart uit glad wit cardstock. 
Stempel de afbeeldingen met een watervaste inkt op het Specialty Stamping Paper. Drogen met de heattool.

Stempel de vlinder nogmaals op masking paper, knip hem uit en plak hem precies op je afbeelding.
Gebruik een wascokrijtje om op verschillende plekken een "resist" te maken. Dat wil zeggen: daar waar het vetkrijt zit, komt geen inkt.




Gebruik een minimister om je kaart nat te spuiten en breng er dan distress-stains over aan. Drogen met de heattool
Als het masker volledig droog is, peuter je hem er voorzichtig af. Je kunt hem eventueel nog eens gebruiken. Je gemaskerde vlinder komt nu helemaal wit te voorschijn.

Met behulp van een waterbrush en distress-markers kleur je je afbeelding in. Beetje walnut stain langs de randjes.
Mat je afbeeldingen op de donkere stukjes cardstock.

Scheur de tekst uit en distress de randjes van de kaart met de paperdistresser.

Kleur de bloemetjesstempel in met de distressmarkers rechtsstreeks op de stempel. "Huf en puf" wat hete adem over de inkt en maak de eerste afdruk. Kleur de stempel nogmaals in een maak op dezelfde manier een tweede afdruk. Ik heb hier een stukje masking papier gebruikt om de onderkant van de kaart af te plakken.
Plak de afbeeldingen vast op de kaart. Je kunt eventueel Glossy Accents gebruiken om de vlinder een mooie glanzende laag te geven.
Je kunt het eindresultaat bekijken op het Scrapbookzolderblog. ;-) Klik HIER.