dinsdag 2 december 2014

Art Journey Challenge december: Christmas!

Oeps er is alweer een maand voorbij zonder dat jullie iets van mij hebben vernomen. Uiteraard zit ik niet stil...maar wel weinig achter de computer.
Voor mijn voorbeeld voor de december challenge van Art Journey heb ik gekozen voor een recycle workshopje.
Wat heb je nodig? Oude kerstballen , gesso, servetten, servettenlijm of gelmedium, permanente inkt, kwastje, stukje keukenspons, stempels, schaartje.

Met het kleine sponsje tamponeer je een dun laagje gesso op de bal. Je kunt het kapje eventueel iets omhoog schuiven zodat hij schoon blijft.
Hang de ballen te drogen aan een "dinges".


Bestempel één laagje van de servet met permanente inkt. Scheur de afbeelding voorzichtig uit en knip hier en daar een beetje in.


Hier is bijvoorbeeld ook de onderkant van de huisjes iets ingeknipt. Dit zorgt ervoor dat je straks de servet mooi om de kerstbal kunt vouwen. Die is immers rond.

breng de servettenlijm dun aan op je kerstbal en plak voorzichtig je afbeelding erop. Ik ben begonnen op de plek waar de grootste diameter is. Vouw dan voorzichtig de rest van de afbeelding om de kerstbal. Breng ook een laagje lijm aan over de afbeelding.
Maak af met een kersterig lintje.
Laat vooral je fantasie de vrije loop...glitters...plakparels...gekleurde servetten etc.
Ik ben benieuwd wie er ook aan het pimpen slaat!!
Vrolijk kerstfeest 
Als je mee wilt doen met de challenge, kijk dan op het Art Journey Challenge Blog voor de voorwaarden en de prachtige voorbeelden van het designteam.

Toegift: je ziet het ik ben gek op GESSO!


6 opmerkingen: